top of page
  • PRESTEP

Partnertalálkozó és Gazdaságfejlesztési Fórum a CAMPUS-ban

- Közösséget kovácsolunk, és ennek a közösségnek az ereje a város óriási, lüktető szíve - mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kedd este, a IV. Kecskeméti Gazdaságfejlesztési Fórum megnyitóján, mely egyben partnertalálkozónak is helyet adott. Az eseményen minden év végén a város legeredményesebb vállalkozásainak vezetőit látják vendégül, megköszönve az egész éves együttműködést, együttgondolkodást.


Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata egy partnertalálkozó keretében hálálja meg minden évben a partnerek, cégek, cégvezetők munkáját, mellyel Kecskemét fejlődését segítik, mellyel hozzájárulnak a város fejlődéséhez. Ha pedig már a legjobbak összegyűlnek, az esemény kiváló alapja egy gazdasági fórumnak, ahol a résztvevők kötetlen keretek között beszélhetnek eredményeikről, tapasztalataikról, és jövőbeni terveikről egyaránt.


A CAMPUS aulájában megrendezett eseményen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a résztvevőket, és természetesen kiemelte az új helyszín különlegességét is. Elmondta, vannak, akik szerint a CAMPUS túl modern, holott a mai világban nem lehet valami túl modern. Ahhoz, hogy megfeleljen a fejlődésnek, a változásoknak, bizony, előre kell nézni, a jövőben kell gondolkozni.


- Minden változik körülöttünk, a technikai vívmányok összes előnyét élvezhetjük és használhatjuk, de rajtunk múlik, hogy helyesen tesszük-e mindezt. Hiszen ezzel együtt megváltoztak az értékrendek is, és valljuk be, nem feltétlenül mindig jó irányba. A mesterséges intelligencia lassan legyőzi az embert, de vannak dolgok, amiket nem tud, ezek pedig felértékelődnek: azok a dolgok, melyekre csak az ember képes. Ez pedig a gondolkodás, az érzés és az egymásra figyelés. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a mai rendezvényen nem csak arról számolunk be, hogy mi mindent értünk el, hanem bemutatjuk azt is, hogy milyen kemény munka van emögött - emelte ki a polgármester.


Elsőre nagyon furcsának tűnt az este. A hatalmas kivetítő és a méretes színpad előtt megterített kerek asztaloknál ülő vendégek csak ámultak, kapkodták a fejüket, a köszöntőt követően úgy záporoztak feléjük az információk. Újra és újra felbukkant egy-egy kisfilm a kivetítőn, újabb és újabb kérdés az interaktív vetélkedőben résztvevő asztaltársaságok között, egy-egy remek Santana dal élőben a Milagro Santana Tribute Band előadásában... miközben Kovács Áron műsorvezető kiszólított egy-egy prominens személyt, aki területéről beszélt, megosztotta hallgatóságával tapasztalatait, eredményeit, és mesélt terveiről.


Szóval csak az elején volt furcsa, de aztán kirajzolódott a koncepció: amikor bemutatták az önkormányzat munkacsoportjait, az együttműködő cégeket, azok feladatait és vezetőit, az volt az alap. És ezekre jött rá minden plusz információ, melyeket a későbbiekben - egy-egy dal, kérdés, vetítés között - a munkacsoportok, cégek vezetői a mikrofonba elmondtak. Ezek kis színes mozaikokként tapadtak az alapra, és a végén kirajzolódott a színes poligon kecske a maga tarkaságával, lendületességével. Szimbolizálva azt a dinamikát, sokszínűséget, mely a város fejlődését jellemzi.


Forrás: hiros.hu

bottom of page