top of page
  • PRESTEP

Egyben 6 – a siker öröme: rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumot szerveztek a Városházán

Egyben 6 – a siker öröme elnevezésű gazdasági fórumot tartottak ma (csütörtökön) délután az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. a Városházán. Az esemény rendhagyó volt, ugyanis a város központi szereplői egy múlt idéző barangoláson vehettek részt az épületben.



Egy gazdasági ökoszisztéma programot hozott létre az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. Kecskeméten. Mivel az egyik mottójuk, hogy a közösség ereje működteti a várost, ezért ma délután egy rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumot szerveztek a Városházán a közösség építése érdekében. Az Egyben 6 – a siker öröme elnevezésű eseményre a város meghatározó szereplőit hívták meg, úgy mint a nagyvállalatokat, kkv-kat, civil szervezeteket, önkormányzati, városi, megyei, oktatási intézményeket.




Sebestény-Szalai Anna, az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője a helyszínen elmondta, ez egy rendhagyó fórum volt, ugyanis egy múltidéző barangoláson lehetett részt venni.


– A gazdaságfejlesztés területe természetéből fakadóan a racionalitáson, tényeken alapul, a gazdasági szereplők és itt élők által meghozott döntések hosszú évekre, évtizedekre kihatnak, és nem volt ez másként több száz évvel ezelőtt sem. A mai napon, némiképp elhagyva a komfortzónánkat, szerettünk volna túllépni a megszokott konvenciókon, és egy inspiráló, formabontó rendezvény keretében bemutatni, hogyan zajlottak ezek a folyamatok száz, vagy akár több, mint kétszáz évvel ezelőtt

— ismertette a rendezvény célját Sebestyén-Szalai Anna. Hozzátette, szerették volna megidézni azokat a helyi hírességeket, akiknek legtöbben csak a nevét ismerik a róluk elnevezett utcákról, terekről vagy épületekről.


A 9 állomáson vitahelyzetekkel találkoztak a résztvevők, akiknek egy-egy korábbi döntésről kérték ki a véleményüket. Profi és amatőr színészek elevenítették meg Kecskemét múltját, a Kecskeméti Katona József Múzeum képeinek és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ruhakölteményeinek köszönhetően.




Eközben a Városháza folyosóin a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola kortárs művészei alkottak, a barangolást zenészek tették még hangulatosabbá, a Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikum tanulói pedig a régmúlt idők ízeivel kedveskedtek a vendégeknek. A Díszteremben a Kodály Intézet nemzetközi hallgatóiból álló kórusának magas színvonalú előadását hallhatták a jelenlévők. A fórumon Szemereyné Pataki Klaudia polgármester mondott beszédet.


– Itt állunk a múlt és a jövő metszéspontjában. Itt, ahol minden eldől. Leginkább az, hogy milyen lesz a holnapunk. Hogyan fogunk mi és majd az utódaink élni, mit gondolunk majd a világról, mit tartunk majd fontosnak és kevésbé fontosnak, miből lesz sok, és mi az, amit nélkülöznünk kell. A holnapot ma írjuk. A ma határozza meg a tegnapot, azt a már elmúlt, bevégeztetett pillanatot, mely irányt szab a jövőnknek. Egy új korszak küszöbén állunk. Ebbe a korszakba, ha tetszik, ha nem, be fogunk lépni. A világ ugyanis halad, egy pillanatra sem áll meg. Az azonban nem mindegy, hogy ebben a korszakban is a csúcson leszünk-e, vagy a mélybe hullunk

— fogalmazott a polgármester.


Szemereyné Pataki Klaudia kifejtette, csak az a jó döntés, ami egy közösség érdekét szolgálja. – A múlt tükrében is azok a döntések állták ki az idők próbáját, amelyek fókuszában a közösség állt. Legyen szó vállalatról vagy városról, hiszen minden, ami őket figyelmen kívül hagyta, eltűnt a süllyesztőben, rosszabb esetben akár még tragédiához is vezethetett - mondta a polgármester

A jelen Kecskemétjéről is szólt városvezetőnk. Mint elmondta, a vállalkozások komoly nyereségeket érnek el, a családok anyagilag is gyarapodnak a város pedig 20. századi mezővárásból egy 21. századi ipari és oktatási központtá vált.


– A döntések, amiket hoztunk, jók voltak, mert egy közösséget emeltek fel. Igen, ez a Kecskemét, amiben most élünk, a mi közös döntéseink révén született meg

— hangsúlyozta a polgármester.


Forrás: hiros.hu

bottom of page