top of page
  • PRESTEP

Útépítési munkálatok az M44-en és az Izsáki úton

Újabb lépések, korlátozások, lezárások


Hamarosan új szintre lép két útfelújítási munkálat Kecskeméten és környékén. Május 2-től fokozottan kell figyelni a Repülős Körforgalomnál (ahol a munkálatok egyelőre nem járnak forgalomkorlátozással), május 9-től viszont a Fekete Gólya étteremnél megkezdődik a turbó körforgalom kiépítése, és jelzőőrös forgalomirányítás veszi kezdetét. Május 8-tól újabb fontos közlekedési változásokra kell számítani az Izsáki út négysávúsítása kapcsán.



Útépítés – M44 Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatát arról tájékoztatta a kivitelező, hogy az M44-es út Szentkirály – Lakitelek szakaszának építése kapcsán a 44-es út két kecskeméti helyszínen is megkezdődnek a munkák. A 44. számú út és a 445. számú út csomópontjában, a Repülős Körforgalomnál 2023. május 2-án (kedd) burkolaton kívüli munkafolyamatok kezdődnek. Ezek egyelőre nem járnak forgalomkorlátozással, de az arra közlekedőktől fokozott figyelmet kér a kivitelező. A 44. számú út és a 4622. számú út csomópontjában, a Fekete Gólya étteremnél 2023. május 9-én reggel megkezdődik a turbó körforgalom kiépítése. Ezen a helyszínen jelzőőrös forgalomirányítás mellett terelőút építése kezdődik. Az arra közlekedőktől fokozott figyelmet és óvatosságot kér a kivitelező.

Útépítés – 52-es út Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatát arról tájékoztatta a kivitelező, hogy Kecskeméten az 52-es számú főút négynyomúsítási munkái tovább folytatódnak. Az út jobb oldalán, a Katona József Gimnáziumtól a Mercedes Benz Sport Akadémiáig tartó szakaszon ideiglenes elkorlátozással új építési szakaszt zárnak el a forgalom elől. A jelenleg kiépített forgalomkorlátozás átfordításával 2023. május 8-án kezdődik meg az új munkaterület elzárása. Az érintett szakaszon a munkavégzés várhatóan 2023. augusztus közepéig tart. Ez időszak alatt a gimnázium előtti járda le lesz zárva, a buszöblöt követően a Botond utcáig tartó szakaszon járható marad, majd a gyalogos forgalom a Botond utcánál átterelésre kerül a szelvényezés szerinti bal oldalra. A gimnázium előtti autóbusz-megállóhely a kivitelezés időszakára átkerül a Petőfi Sándor utcán kiépített ideiglenes autóbusz-megállóhelyre. A járműforgalom az érintett szakaszon, az építés teljes időtartama alatt 2x1 forgalmi sávon lesz biztosítva, az építési terület melletti ingatlanok megközelítése és a munkaterület mellett a parkolás időszakosan korlátozva lesz. Az Olimpia utcai körforgalom és a Vízmű utcai csomópont közötti szakaszon a jelenleg kiépített ideiglenes forgalomterelés változatlan formában marad.


Forrás: hiros.hu

bottom of page