top of page
  • PRESTEP

Új sebességmérő eszközök a Rákóczi úton

Két új sebességjelző teszi biztonságosabbá Kecskemét legszebb sugárútját, a Rákóczi utat. A kétmillió forintos beruházásnak köszönhetően az autósok azonnali visszajelzést kapnak saját sebességükről. A városvezetés célja nem a büntetések kiosztása, hanem a sebességkorlátozás tudatosítása.


Két új sebességjelző segíti még biztonságosabbá tenni a Rákóczi út közlekedését. A pár évvel ezelőtti átépítés óta 30 km/órás sebességkorlátozás van érvényben. Ennek tudatosítását és betartását segíti a két eszköz a Bercsényi és a Hajdú utcánál.


Most is kerékpárosok, gyalogosok közlekednek át, illetve maga a gépjárművek közlekedésére szolgáló terület is leszűkült, ezért szükséges az, hogy ez a 30-as korlátozás be legyen tartva. Számos lakossági, intézményi panasz, bejelentés alapján döntöttünk úgy, hogy ezt a kulturált intelligens megoldást bevezetjük itt Kecskeméten - mondta Dr. Homoki Tamás alpolgármester.

Az eszközök azonnali visszajelzést adnak az autósoknak arról, hogy megfelelő sebességgel haladnak-e. Ha túllépik a 30-as korlátot, akkor a kijelzőn villogó Lassíts! felirat figyelmezteti őket. Dr. Homoki Tamás alpolgármester elárulta, a sebességtúllépésért nem jár azonnali büntetés. Azonban a szerkezetek elmentik a sebességadatokat, így ha azt látják, hogy nő a gyorshajtók száma, szigorodhat az ellenőrzés.


Abban az esetben biztonsági és egyéb szempontok alapján meg kell fogalmaznunk a rendőrség, a városrendészet felé, hogy sajnos itt bizony ilyen mértékben ez a dolog nem működik és majd ezek a hatóságok eldöntik, hogy milyen további lépésekre lehet szükség - mondta az alpolgármester.

Az alpolgármester kiemelte, nem céljuk az autósok büntetése. Elsősorban a Rákóczi út biztonságos korzójellegét szeretnék elérni az új eszközökkel. Hozzátette, a sebességmérőket a Kecskeméti Városrendészet parkolójegy-bevételeiből finanszírozták kb. 2 millió forint értékben. Az eszközök napelemesek, ezért a telepítés költségén felül nem terheli üzemeltetési díj a várost.


Forrás: hiros.hu

bottom of page