top of page
  • PRESTEP

Új bölcsődét avattak Kecskeméten

Négy csoportos, 52 férőhelyes bölcsődét avattak 2019. október 4-én, pénteken Homokbányán. A beruházás 357 millió forintba került, amit vissza nem térítendő támogatásként nyert el Kecskemét az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól. A bölcsőde avatáson többek között részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága intézményvezetője, a polgármesteri hivatal pályázatkezelési osztályának munkatársai, kecskeméti gyermekintézmények képviselői, a tervező és a kivitelező is.

Az új, összesen mintegy 700 m² hasznos alapterületű bölcsőde épület egy több évtizede alulhasznosított barnamezős területen lett kialakítva. Különlegessége a katica formájú közösségi tér, mely országosan is egyedi megjelenést ad az épületnek. Mind a négy csoportszoba több mint 50 m²-es nagyságú. A bölcsőde épületében melegítőkonyha is létesült, amit kizárólag az intézmény ellátására használnak. A beruházás megvalósítása az akadálymentesítés követelményeinek megfelel.


A pályázat részeként eszközbeszerzés is történt, mely tartalmazta az új intézmény bútorait és egyéb berendezési tárgyait, fejlesztőeszközöket és játékokat, továbbá egyéb, a működéshez szükséges eszközöket. A bölcsőde előtt pedig parkolót is kialakítottak.


Mint a megnyitón elhangzott, az új bölcsőde kialakításával lehetőség mutatkozik újabb fiatal családok Homokbányára történő betelepedésére, amely hosszabb távra biztosíthatja a városrész fiatalos korösszetételét. Az új bölcsőde továbbá elősegítheti a fiatal anyukák munkaerő piacra történő gyorsabb visszatérését, javítva ezzel nem csak a városrész fiatal családjainak jövedelmi helyzetét, hanem a város egészének gazdasági fejlődését is.


A keol.hu megjegyzése: Mivel az ellenzék rendkívüli figyelemmel kíséri a gyermek intézményekben a politikusok és a gyerekek találkozását, ezért kötelességünknek érezzük annak közlését, hogy a fotókon szereplő gyermekek közül az egyik a városháza pályázatkezelési osztályvezetőjének, a másik pedig a bölcsőde tervezőjének a gyermeke. Mindkét gyermek ebbe a bölcsődébe jár, és mindkettőnek jelen volt mindkét szülője.


Forrás: keol.hu

bottom of page