top of page
  • PRESTEP

Így zárják majd le az aluljárót a körforgalom-építés másfél éve alatt


Hétfőn elkezdődtek munkálatok, és a tervek szerint jövő november 15-e után a vadonatúj körforgalom segíti majd a közlekedést az aluljáró város felőli oldalán. Addig persze sok-sok türelemre van szükség, de megérni várni, hiszen másfél évtizedes problémára kerül pont – hangsúlyozta Szeberényi Gyula Tamás a mai városházi projektindító sajtótájékoztatón.


A Bem utca – Kuruc körút kereszteződésében építendő körforgalomról tartott ma közös sajtótájékoztatót a város és a kivitelező Colas Út Zrt. A munka hétfő óta folyik, a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kapcsolódó műtárgyak és közművek rendkívül bonyolult kiegészítő munkálatai miatt akár másfél évig is elhúzódhat az építkezés.


Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester felhívta a figyelmet, hogy a korlátozások hatásait enyhítené, ha az építkezés alatt jobban előtérbe kerülne a közösségi és kerékpáros közlekedés, valamint a terelőutak jelenthetnek majd valamelyest megoldást. (Utóbbiról egy korábban kiadott közlemény és térkép cikkünk alján, a kapcsolódó cikkben található.)


A korlátozásokkal járó beruházás azonban várhatóan többszörösen pozitív eredményt hoz majd. Hiszen a fejlesztés nem csak a forgalom gyorsabbá és biztonságosabbá tételét oldja meg – a gépjármű- mellett a kerékpáros és gyalogos forgalomban is –, hanem a közművek átépítésével pontot tesznek az aluljáró jól ismert vízelvezetési problémáira is.


Forrás: hiros.hu

bottom of page