top of page
  • PRESTEP

Zajlik a Rudolf-kert rekonstrukciója

Jelenleg is zajlanak a munkálatok az egykori Rudolf Laktanya épületeinél. A KSZC Kada Elek Technikuma költözik majd az épületekbe, amelyeknek a rehabilitációja már megkezdődött. A műemléki védelem alatt álló épületegyüttes sokáig nem a város kezelésében állt, ami azt eredményezte, hogy állapota leromlott. Öveges László főépítész a helyszínen elmondta, hogy több mint 10 éve kezdődött tervezési fázist követően hozzávetőlegesen 5 évvel ezelőtt elindult a terület tényleges rehabilitációja.


Nemrégiben adták át a Családsegítő Központ új épületét, ami egyben azt is megmutatja, milyen kritériumok mentén újulhatnak majd meg a Rudolf Kert épületei. A fejlesztésekkel párhuzamosan a közművek kialakítása is folyamatban van. A két fő feltáró út mentén bevezetik a vizet, az áramot és a távhőszolgáltatást, valamint a szennyvízelvezetést is kialakítják. Ezek a munkálatok reálisan 2024-re elkészülhetnek a főépítész szerint. A Sport utca felőli egykori istállóépületek iránt is egyre nagyobb az érdeklődés.


A tervek szerint rekreációs, sport és szórakozási lehetőségeket nyújtó vállalkozásokkal szeretnék megtölteni ezt a területet, az egykori lovas gyakorlótérből pedig parkot alakítanának ki, ami mindenki számára nyitott lesz.


Forrás: hiros.hu


bottom of page