top of page
  • PRESTEP

Várhatóan júliusig megújul a hetényegyházi út újabb szakasza

Újabb több mint 2 km-es szakaszon újul meg a Hetényegyházi út. A mai napon történt meg a munkaterület átadás-átvétele. A tervek szerint május első hetében kezdődnek meg a munkák, és legkésőbb július elején készül el a felújítás.


Megújul a hetényi útszakasz. A Sutus sori körforgalomtól Hetényegyháza irányába, összesen 2,2 km-es szakaszon. A munkálatok a tervek szerint május első hetétől, egészen legkésőbb július elejéig zajlanak majd. A mai napon megtörtént a munkaterület átadás-átvétele. A bejáráson elhangzott, a Magyar Kormány, Bács-Kiskun megye és Kecskemét számára is rendkívül fontosak az útfejlesztések.


- Ez az útfejlesztés beleilleszkedik abba a közlekedésfejlesztési koncepcióba, aminek a város és a város környéki települések is részesei. A városkörnyéki településrészek és a települések lakossága dinamikusan nő, ezért nagyon fontos, hogy a bekötőút-hálózat megfelelő legyen. Ilyen az 52-es út, az 54-es út felújítása, valamint a mostani helyszínen lévő hetényegyházi út felújítása is - mondta dr. Salacz László, országgyűlési képviselő


Dr. Salacz László elmondta, több lépcsőben újult meg a Kecskemét-Hetény közötti útszakasz, és a mostani beruházással válik teljessé a Hetényegyházi út megújulása. Ez a felújítás nemcsak a hetényieket szolgálja majd, ugyanis erre közlekednek a kerekegyháziak, fülöpháziak, kunadacsiak, kunbaracsiak és a szabadszállásiak is. A 2,2 km-es útfelújítás során megtörténik az útpadka-, buszöblök felújítása, az ároktisztítás és a burkolati jelek felfestése is. Illetve ha szükséges, kicserélik a szalagkorlátot és a kresztáblákat. Mint kiderült, először lemarják a régi útfelületet és két réteg aszfalttal erősítik meg az utat, hogy szilárdabb és kopásállóbb legyen. A mai munkaterület átadáson jól látható volt, hogy a délelőtti órákban is folyamatos az autós forgalom az érintett szakaszon.


- A hetényiek száma rendkívül megnőtt az elmúlt időszakban, most már úgy számolgatjuk, hogy 11 ezerre duzzadt föl, míg 10-15 évvel ezelőtt a 3500-at is alig érte el a lakosságszám. Ez pillanatnyilag a legfontosabb útvonalunk, ami összeköt minket a várossal. Nagyon bízom benne egyébként, hogy az elkerülő út is elfog készülni. Arra még egy picit várni kell, de már ott is megkezdődtek a munkálatok - emelte ki a beruházás fontosságát dr. Papp Zoltán, önkormányzati képviselő.


A munkát a Duna Aszfalt Zrt. végzi. Időszakosan lesznek félpályás lezárások, főleg az aszfaltozás ideje alatt és a felfestések idején. Ezekben az időszakokban jelzőlámpás és kézi irányítás mellett haladhat a forgalom, de mint elmondták, igyekeznek az út áteresztő képességét minél inkább megtartani, figyelembe véve a forgalmi viszonyokat. Várhatóan július elejére teljes egészében befejeződnek a munkálatok.


Forrás: hiros.hu

bottom of page