top of page
  • PRESTEP

Töretlenül fejlődik a város: Tovább bővíti kapacitásait Kecskeméten a japán Nissin Foods

Február végén ünnepélyesen is átadják a Nissin Foods Kft. új raktárépületét, mely már a kecskeméti 4.3 milliárd forintos kapacitásbővítés része.

Az instant tésztaételeket gyártó japán Nissin Foods tovább bővíti kecskeméti kapacitásait. A projekt során új gépeket és berendezéseket telepítenek az üzembe, valamint sor került a raktár területének kibővítésére is. A 2024-ig 4.3 milliárd forintból megvalósuló projekt 314 munkahely megtartása mellett 20 újat teremt.


A Nissin Europe 30 évvel ezelőtt alakult Hollandiában, és 2004-ben költözött Kecskemétre. Azóta is ez a vállalat egyetlen európai gyártóegysége. Az itt készült termékek 90 százalékát több mint 20 országba exportálják. A felhasznált nyersanyagok - köztük kiváló minőségű helyi gabonalisztek és csomagolóanyagok - 54 százalékát magyar beszállítóktól szerzik be.


A vállalat 2017-ben zöldmezős beruházással új magyarországi üzemet létesített. A régi üzemcsarnokot felváltó új termelőegység jelentős kapacitásnövekedést jelentett, így az elmúlt években megduplázták a vállalkozás méretét.


A mostani projekt során a Nissin új gépeket és berendezéseket telepít a termelési kapacitás és a termékválaszték bővítése érdekében, valamint új raktár is épült. A 2024-ben befejeződő fejlesztések eredményeként ki tudják szolgálni a megnövekedett európai keresletet, valamint a jelenleg több mint 300 alkalmazott foglalkoztatása mellett 20 új munkahelyet is teremtenek.



Forrás: keol.hu

bottom of page