top of page
  • PRESTEP

Több mint 6 milliárdból épül új logisztikai csarnok a Déli Ipari Parkban

Közös ingatlanfejlesztéssel támogatja Kecskemét fejlődését az Infogroup és a Városi Alapkezelő Zrt. Már el is indult a Déli Ipari Park területen egy 20 ezer négyzetméter területű ipari-logisztikai csarnok építése. A beruházás értéke meghaladja a 6 milliárd forintot, az átadásra várhatóan az idei év végén kerül sor.


Zajlik az építkezés a Daimler út melletti földön. A Déli Ipari Park területén, mintegy 12 hektáron most első ütemben egy 20 ezer négyzetméter alapterületű ipari-logisztikai csarnokot építenek fel. A beruházás az Infogroup és a Városi Alapkezelő Zrt. partnerségében valósul meg.

A projekt indítását csütörtökön jelentették be Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében. A rendezvényen dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár azt mondta: a Kecskeméten folytatott gazdaságpolitika kiválóan működik, mivel a helyi és az országos politika szorosan együttműködik a helyi gazdasággal.

– Kecskemét az első olyan település Magyarországon, ahol városi alapkezelő működik, és ez példát mutat a többi városnak. Az alapkezelő befektet olyan alapinfrastruktúrába, amelyből járadékszerű jövedelme tud származni a térségnek – mondta dr. György László.


Az Infogroup ügyvezető igazgatója, Székely Ádám a rendezvényen azt mondta: ez egy olyan beruházás, amelyből mindenki profitálni fog, és amely Kecskemét gazdaságát fejleszti, új munkahelyeket teremt és tovább erősíti a régió országon belül elfoglalt gazdasági pozícióját.


– Nagyon fontos ez az együttműködés. A korábbi évek hatalmas növekedése után most egy nagyon nehéz helyzetben vagyunk, ami egy világjárvánnyal és egy háborúval is meg van tetézve. Azt gondolom, hogy ezek az együttműködések fontosak annak érdekében, hogy mindezek ellenére merészen, stabilan és határozottan tudjunk a jövőbe nézni és fejleszteni ennek a nagyreményű és nagy jövőjű városnak az ipari infrastruktúráját – fogalmazott az Infogroup ügyvezető igazgatója.



Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester kiemelte: a Mercedes ideköltözésével új időszámítás kezdődött Kecskemét gazdasági életében. Azóta sorra érkeznek a nagyvállalatok, de új lendületet kaptak a kis- és középvállalkozások is.

– Kecskemét és annak gazdasági élete egymást erősítő szimbiózisban él. Kívánom, hogy ez az állapot még sokáig fennmaradjon. A városvezetés megfelelő hátteret biztosítva adjon lehetőséget a gazdaság fejlődésére, amiből nem csak az idetelepülő vállalatok, hanem minden kecskeméti polgár is profitálhat. Ehhez biztosít most alapot a Déli Ipari Parkban ez az új beruházás is – mondta az alpolgármester.


A budapesti régió mellett a jól megközelíthető kereskedelmi útvonalak mentén fekvő logisztikai központok is megteltek, egyre nagyobb az igény az újak kialakítására vidéken is. A Mercedes-gyár szomszédságában elsősorban járműipari és logisztikai bérlők megjelenésére számítanak, és új bérlői igények szerinti fejlesztésekre is van lehetőség.


Forrás: hiros.hu

bottom of page