top of page
  • PRESTEP

Szintben kiemelt gyalogátkelőhelyek létesítése Kecskeméten

Elkezdődött a Mezei utca-Horváth Döme krt.-Bajcsy-Zsilinszky krt. kereszteződésében a szintben kiemelt gyalogátkelőhelyek létesítése. Összesen három gyalogátkelő létesül, a Mezei utcán, a Horváth Döme körúton és a Bajcsy-Zsilinszky körúton. A munka 3 ütemben készül el, félpályás útlezárásokkal, ideiglenes jelzőlámpás forgalomirányítás mellett.

Az első ütemben a Horváth Döme krt.-Mezei u.Horog utca felőli belső íve kerül lezárásra, ezen az íven megtörténik a szegélyek cseréje, illetve a rámpák lefuttatásánál a szegélyek beépítése, a rámpa alépítményének építése, valamint a teljes íves szakaszon a térkőburkolás.


A második ütemben a Horváth Döme krt.-Bajcsy-Zsilinszky krt. kanyarodó íves szakasza, valamint a Mezei u.-Bajcsy-Zsilinszky egyenesének Trombita u. felőli fél pályája kerül lezárásra. Ezen a területen elkészülnek a szükséges szegélycserék, a rámpák kialakítása szegélyépítéssel, valamint ezen szakasz térkőburkolása.

A harmadik ütemben a Mezei u.-Bajcsy-Zsilinszky egyenesének Rigó utca felőli fél pályája kerül lezárásra. Ezen területen elkészülnek a szükséges szegélycserék, a rámpák kialakítása szegélyépítéssel, valamint ezen szakasz térkőburkolása.

A kivitelezés időtartama várhatóan 4 hét. A kivitelezés összköltsége 21 millió forint.


Kecskemét MJV Önkormányzata


Forrás: keol.hu

bottom of page