top of page
  • PRESTEP

Szakma Sztár Fesztivál – 15-ből 14-en a dobogón!

Az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatások területén 8 szakmát képviselő 15 Bács-Kiskun megyei diák a XV. Szakma Sztár Fesztiválon fergeteges sikereket ért el. Budapesten, a Hungexpo területén megrendezett országos döntőn, április 25-e és 27-e között összesen 86 szakmában több mint 200 tanuló versenyzett.


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, az SZKTV-t, kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). A versenyek országos döntőjére Budapesten, az évente megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor. A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, a „Szakmát a kézbe!” szlogen jegyében. A területi előválogatók lebonyolítását megyénként a területi kamarák végzik minden évben.


A területi előválogatókat rendre a válogatók követik. Az országos döntők legjobbjainak látványos versenyét a bemutatókkal és interaktív tevékenység-szigetekkel színesített Szakma Sztár Fesztiválon minden érdeklődő ingyenes részvétel mellett tekinthette meg, illetve tehette próbára magát. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Bajáról, Kalocsáról, Kecskemétről, Kiskunfélegyházáról és Kiskunhalasról általános iskolásokat és középiskolásokat, összesen több mint félezer diákot utaztatott a Szakma Sztár Fesztiválra.

A kamara munkatársai a nyolc általános iskola tanulóit pályaorientációs céllal invitálták, hogy első kézből ismerkedjenek meg a kétkezi hivatásokkal, ezzel is segítve a pályaválasztásukat. A technikumok és szakképző iskolák 9-es és 10-es diákjainak pedig ezzel a lehetőséggel szerettek volna kedvet csinálni ahhoz, hogy jövőre elinduljanak a nagyszabású versenyen.


A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetősége gratulál a sikeres versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak!


Forrás: hiros.hu


bottom of page