top of page
  • PRESTEP

Prizmákat, lámpákat is telepítenek a gyalogosok védelmére


Nagy volumenű gyalogosátkelőhely-biztonsági munka folyik a városban. Egy tavaszi döntés nyomán 45 zebrát tesznek biztonságosabbá – a helyszínek függvényében – különböző eszközökkel, 35 millió forintos költséggel. Okos zebrák, előjelző táblák, felfestések és napelemes villogó táblák mellett most 29 helyen láthatósági prizmát építenek az utakba Kecskemét-szerte.


A polgármester előterjesztése nyomán tárgyalta az év első felében a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság a gyalogosátkelőhely-biztonság javítása érdekében végrehajtandó intézkedéseket. Ennek nyomán a Város­üzemeltetési Kft. még tavasszal átfogó felmérést készített a kecskeméti gyalogosátkelőkről, osztályozták a beláthatóságot, valamint ellenőrizték a jelzőtáblákat, a burkolati jeleket, az előjelzést és a lámpákat. Ezután a Kecskeméti Rendőrkapitányság javaslataival kiegészítve készítették el a terveket.

A többféle beavatkozásra szánt 35 milliós nagy volumenű beruházás részeként jelenleg 6 millió forint értékben 566 darab prizmát építenek be 29 kecskeméti gyalogátkelőnél.

Forrás: hiros.hu

bottom of page