top of page
  • PRESTEP

POKET zsebkönyvek, már Kecskeméten is!

Kecskemét kulturális életének új színfoltja egy új könyvautomata a város szívében. Egyre többen osztják meg az internetes közösségi oldalakon, hogy a Hírös Agóra oldalánál belebotlottak egy könyvautomatába, ami nemrég került kihelyezésre. Hogy is került oda? Mire jó egy könyvautomata? Utána jártunk mindennek.

Körülbelül két hete érkezett egy teherautó az Agóra és a Malom Központ közötti parkolóba, hogy értékes rakományát kihelyezhesse. Délután már üzemkész állapotban, gyönyörű kötésű könyvekkel feltöltve várta leendő felhasználóit a POKET automata.


A PRESTEP elnevezésű program keretein belül, - a  PRESTEP névvel fémjelzett egyedülálló program célja, hogy Kecskemét városa a gazdasági fejlődés által összekapcsolódó, de egyébként különálló stratégiai területeket integráltan, egy program égisze alatt tudja menedzselni, - 2019 őszén indította útjának az AIPA Kft. Ifjúsági közösségépítés munkacsoportja és a Városfejlesztő Kft. közös POKET programját, melynek keretében, többek között, kihelyezésre kerülhetett egy könyvautomata Kecskeméten. Az utóbbi években ugyanis, kezdve Budapesttel, minden nagyobb magyar városban megjelentek ezek a felettébb izgalmas kulturális étvágyat oltó gépezetek.


Ezek az egyszerű de összetett konstrukciók, teljesen hasonlóan működnek, mint az ital vagy étel automaták. A vásárló kinézi az üvegezett vitrinen keresztül a számára kedves terméket, majd az ellenértékét bedobja készpénzben, vagy a megfelelő összeget a bankkártyájával lecsippantja és már a kezében is tudhatja Szerb Antal - Utas és holdvilág, vagy Esterházy Péter - “És mesélni kezdtem...”, vagy Molnár Ferenc - A Pál utcai fiúk, vagy Rejtő Jenő: Csontbrigád c. könyveinek egyikét, de még sorolhatnánk hiszen eddig összesen 33 kiváló minőségű kötetet dobtak piacra. De kik ők? Kik azok akik azért dolgoznak nap mint nap, hogy Magyarországon minden nagyvárosban lehetőségünk legyen a nap 24 órájában, azonnal könyvhöz jutni?


„A POKET, Vecsei H. Miklós által alapított közösségi-olvasó projekt, amelynek során zsebkönyvautomatákat helyezünk el Budapest és vidéki városok csomópontjain. Az automatákból prémium minőségű zsebkönyveket vásárolhattok 2020. áprilisától 1500 forint/db áron, klasszikus és kortárs címekkel egyaránt. Célunk az olvasás népszerűsítésén túl, hogy a zsebekből kilógó színes könyvek tulajdonosai akár csak egy összenézés erejéig társak lehessenek egy színesebb, egymásra figyelőbb városi közösség kialakításában.” Forrás: Poket Zsebkönyvek Facebook oldal

Reméljük, egyre többen fedezik fel az automatát, és hamarosan már az újra töltéséről kell majd gondoskodni, mert olyan gyorsan elkapkodják a kecskemétiek a könyveket. Hiszen nincs is szebb és jobb dolog a világon, mint egy jó könyvvel, nyugalomban kiülni a napsütésre, még ha ez manapság az otthoni erkélyt vagy teraszt is jelenti. Egy bizonyos, hogy a könyvek is elősegítik az otthoni „raboskodás” átvészelését. Becsüljük meg és használjuk ki az új POKET-et.


Forrás:hiros.hu

bottom of page