top of page
  • PRESTEP

Parkolási lehetőségek a kórház közelében

Szeptember elején megnyílt az új Kórházi parkolóház a Nyíri úton. Így az új létesítmény megoldást jelenthet a környéken élők parkolási gondjaira. A Kecskeméti Médiacentrum stábja a kórház környékén és az új parkolóházban is forgathatott, hogy felmérje a látogatóba érkezők és környéken lakók lehetőségeit.


Aki kecskeméti, vagy a környékről érkezik a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházhoz, tudja, hogy a parkolás itt nem egyszerű feladat. A helyzetet bonyolítja, hogy az új, energiatakarékos Széchenyi Távvezeték kivitelezési munkái miatt most előre láthatóan október elejéig lezárták a megyei kórház SZTK épületével szemben található parkoló nyúlványt. Az elmúlt években számos konfliktust szült az, hogy a Nyíri úton vagy Akadémia körúton lakók nem tudtak parkolni saját házuk előtt, mert a kórházi ellátásra igyekvők vagy a látogatóba érkezők igyekeztek minél közelebb állni a kórház bejáratához.


Végül 2020. január 13-án lépett hatályba a rendeletmódosítás, hogy fizetőssé válik a parkolás a Nyíri út Lunkányi János utca és Akadémia körút közötti szakaszán. Ezt követte a Gőzhajó utca fizetős övezetbe vonása. A parkolási feszültségeket a kórház két új parkoló létesítésével igyekezett megoldani. Az egyik ráadásul teljesen ingyenes. Szeptember elején pedig az új parkolóház is megnyílt a Nyíri út-Akadémia krt. csomópontjában. Az újonnan átadott parkolóházban 385 épületen belüli, és 32 felszíni parkolóval várja az autósokat 24 órában. A kórház környéki parkolási lehetőségekről további lehetőségek a KTV mai Kiemelő magazinjában láthatóak.


Forrás: hiros.hu


bottom of page