top of page
PRESTEP

Nagy sikere volt a Neumann János Egyetem 23. állásbörzéjének

Kedden rendezték meg a Neumann János Egyetem Állásbörzéjét. A Campus épület aulájában idén 43 kiállítóval ismerkedhettek meg a hallgatók. Az állásbörzén az egyetem duális partnerei, a régió meghatározó vállalatai és iskolaszövetkezetek is képviseltették magukat.


23. alkalommal rendezte meg Állásbörzéjét a Neumann János Egyetem. Idén a Campus épületének aulájában várták azokat a hallgatókat, akiket érdekelnek a gyakornoki programok, a duális képzések lehetőségei, valamint az ösztöndíj programok.


– Az egyetem életében azért fontos ez a rendezvény, mert vállalati partnereink körét, kapcsolatainkat tovább tudjuk szélesíteni, illetve ezeket működésbe tudjuk hozni. Hallgatóink számára pedig álláslehetőséget tudunk biztosítani a cégeken keresztül. Ma egyébként a Neumann János Egyetem által kiadott diplomáknak nagyon komoly munkaerőpiaci értéke van, hallgatóink viszonylag gyorsan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

Dr. Fülöp Tamás azt is elárulta, hogy az egyetem folyamatosan újítja képzési portfólióját annak megfelelően, hogy a vállalatoknak milyen igényeik vannak. A duális képzés révén pedig felkészült és gyakorlati képzésben bizonyított hallgatók végzik el az egyetemet.


Az állásbörzén résztvevő hallgatókat és a kitelepült cégek képviselőit a város nevében Gaál József alpolgármester köszöntötte. Beszédében kiemelte, egyértelműen látszik, hogy nagy a kereslet a képzett munkaerőre Kecskeméten, ezért nagyon fontosak az ilyen rendezvények. A legjobb helyszín egy állásbörze számára pedig kétségtelenül a Neumann János Egyetem - mint a térség kiemelkedő felsőoktatási bázisa.

A térség vállalatain kívül békéscsabai, szolnoki és kiskőrösi cégek is képviselték magukat a rendezvényen. Ez is bizonyítja, hogy a tágabb térségben is fontos az egyetem tevékenysége – tette hozzá az alpolgármester.


Az állásbörzéről bővebb összeállítást láthatnak a Kecskeméti Televízió mai Kiemelő magazinjában.


Forrás: hiros.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page