top of page
  • PRESTEP

Nagy nemzetközi elismerést kapott Kecskemét városa

A StartUp Europe Díj magyarországi fordulóján különdíjat kapott Kecskemét helyhatósága mint a startupok számára legjobb önkormányzat. Az elismerés odaítélése a StartUp Europe Awards (SEUA) az Európai Bizottság és a Finnova Alapítvány kezdeményezése, amelyet az Európai Parlament elnöke, az Európai Régiók Bizottságának elnöke, valamint a Gazdasági és Szociális Bizottság alelnöke is támogatott.


A kezdeményezés és a vele járó kitüntetés célja, hogy összefogja az európai startupszíntér szereplőit, lehetőséget teremtsen az együttműködésre és a legjobb gyakorlatok átadására, valamint biztosítsa a legígéretesebb startupok nemzetközi bemutatkozását.


Kecskemét városa az 5letből jövő! elnevezésű játékos vállalkozói vetélkedővel pályázott a versenyre.


„Kecskeméten az ifjúság minden szempontból prioritást élvez. Úgy vélem, fel kell nőnie egy olyan generációnak, amely tehetségével, tudásával, ötleteivel megfelelő anyagi körülményeket tud teremteni önmagának és családjának és határozottan, magabiztosan mozog a gazdasági szférában és a pénzügyekben. Szükség van egy generációra, amelyet nem lehet megszédíteni devizahitelekkel, és nem lehet átverni munka nélkül nagy hozamokat ígérő befektetések ígéretével. Így született meg az 5letből jövő! is, amely nagyon népszerű lett a fiatalok körében” – nyilatkozta a díj kapcsán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.


Forrás: hiros.hu

bottom of page