top of page
  • PRESTEP

Megújul a Kiskőrösi út

Helvécia 300 millió forint támogatást nyert útfelújításra. A Vidékfejlesztési Program pályázatának köszönhetően a Kecskemétet és Helvéciát összekötő Kiskőrösi út három szakaszon újul meg, ezzel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót a helvéciai Polgármesteri Hivatalban.


300 millió forint pályázati forrásból újul meg a Kecskemétet Helvéciával összekötő Kiskőrösi út. A Vidékfejlesztési Program az önkormányzatokkal együttműködve a települések fejlődését támogatja. Több mint 1000 pályázat érkezett a külterületi utak fejlesztésére, szilárd útburkolattal való ellátására, korszerűsítésére - mondta Papp Zsolt György, vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár a mai sajtótájékoztatón.


Balogh Károly, Helvécia polgármestere elmondta: a kecskeméti út nagy forgalmat bonyolít le nap mint nap, a Kiskőrösi út felújítása nagy segítség a Kecskemét és Helvécia között közlekedőknek. Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere a sajtótájékoztatón kiemelte: ahol az út fejlődik, ott a közösség is fejlődik, ami Kecskemét és a környező települések összefogásával jöhet létre. Egyre nő az igény a fejlesztésekre, melyek mind azt a célt szolgálják, hogy élhetőbb legyen a térség, ezért kiemelten fontos a Kecskemét és a térség közötti együttműködés - hangsúlyozta az alpolgármester.


A sajtótájékoztatót követően a meghívottak megnézték, melyik útszakasz újul meg. Bács-Kiskun megyében folyamatosak az útfelújítások, többek között épül az 52-es főút, és az M44-es gyorsforgalmi út fejlesztése is folyamatban van.


Forrás: hiros.hu

bottom of page