top of page
  • PRESTEP

Megindult a forgalom az M44 gyorsforgalmi út két új felüljáróján

2024. május 7-én került átadásra az M44 gyorsforgalmi út Szentkirály- Lakitelek közötti szakasza és máris újabb forgalomba helyezésekről számolhatunk be, ezúttal már a Kecskemét- Szentkirály szakasz építése kapcsán.


Az M44 gyorsforgalmi út munkálatai 2016 óta folyamatosan zajlanak. Eddig Szentkirály és Békéscsaba között összesen 93 km készült a 2x2 sávos gyorsforgalmi útból, mely Békéscsabát köti be a gyorsforgalmi úthálózatba.


Jelenleg kivitelezés alatt van a 32,2 km hosszú Kecskemét- Szentkirály szakasz, melyen összesen 14 db híd épül, ezek közül kettő - az épülő gyorsforgalmi út feletti - híd június 11-én került átadásra a forgalomnak.

- Az egyik a Nagykőrösről kivezető Csongrádi úton, mely egy 49 m hosszú egynyílású felüljáróval keresztezi az M44 gyorsforgalmi utat.

- A másik a 441 számú főútnál, melyet az M44 külön szintű csomóponttal keresztez. Itt a fel- és lehajtó ágak körforgalommal csatlakoznak a főúthoz, az M44 felett pedig 50,16 m hosszú egynyílású híd épült.


A felüljárók átadásával mód nyílik az új hidak melletti meglévő útszakaszok elbontására és az M44 építésének folytatására. Az M44 kivitelezésével párhuzamosan zajlik 441 sz. főút megerősítése is, ahol a külterületi szakaszokon a főpálya elkészült. Így a felüljáró átadásával akadálytalanná vált a haladás Nagykőrös és Katonatelep között.


A fejlesztés az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Hódút Építő Kft. végzi, melynek nettó összértéke 135,9 Mrd Ft.


Forrás: keol.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page