top of page
  • PRESTEP

Megújult a Kertvárosi Általános Iskola

Szeptembertől egy homlokzatában, nyílászáróiban megújult, napelemekkel felszerelt energiatakarékos épületben kezdhetik meg az új tanévet a Kertvárosi Általános Iskola tanulói. A beruházás mintegy 100 millió forintból valósult meg.


Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata az “Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívás keretében a TOP-6.5.1-15-KE1-2016-00008-as azonosító számon támogatási kérelmet nyújtott be a “Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája energetikai korszerűsítése” című projektre, amelyen 84.569.300 -Ft. vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatás intenzitása 100 %, a beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, valamint hazai társfinanszírozással valósult meg.

A projekt legfőbb célja, hogy csökkenjen az épületek hővesztesége, racionalizálódjon a közintézmények energiagazdálkodása oly módon, hogy mindeközben a felhasználók komfortja és napi életminősége javuljon.

A beruházás eredményeként megvalósult a Kertvárosi Általános Iskola utólagos homlokzati szigetelése mintegy 840 négyzetméteren, utólagos padlásfödém szigetelése mintegy 830 négyzetméteren, a lapostető szigetelése körülbelül 840 négyzetméteren, a homlokzati nyílászárók cseréje mintegy 300 négyzetméteren, a belső fűtési rendszer rekonstrukciója, amely egy napelemes rendszer telepítésével is kibővült.

A hatályos energetikai előírásoknak megfelelő kialakítás révén nem csupán a ráfordított energiamennyiség, hanem a környezet terhelése is csökken, miközben jelentős költségmegtakarítás érhető el. A felhasznált energiamennyiség mérséklődése a CO2, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését eredményezi, amellyel elérhetővé és fenntarthatóvá válnak a nemzeti környezet - és klímavédelmi célok.

Az energetikai korszerűsítés által Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata hozzájárul az épített környezeti értékeinek a megóvásához, teljesíti a hatályos hazai és uniós jogszabályokban előírtakat és határozott lépést tesz a város területi stratégiai dokumentumaiban kitűzött célokért, amely szerint az ökotudatos-, zöld város megvalósítása érdekében csökkenti a szén-dioxid kibocsátást, fejlesztéseiben az energiatakarékos megoldásokban érdekelt, különös tekintettel a megújuló energiaforrásokra.


Forrás: hiros.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page