top of page
  • PRESTEP

Köztéri padokat újítanak fel Kecskeméten

Folyamatosan újulnak meg a város köztéri padjai. A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. a főtér mellett több városrészben is újjá varázsolja a szabadtéri bútorokat, hogy azok még hosszú évekig használhatóak maradjanak.


Kecskemét közterületein közel 2000 darab pad található, karbantartásukat folyamatosan végzik a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. dolgozói. Idén a Vasútkert padjainak felújításával indult a munka, majd haladtak tovább a Széchenyiváros, Hunyadiváros felé. Jelenleg a belvárosban zajlik a munka.


A kivitelezés során egy-egy rosszabb állapotú bútort bevisznek a cég telephelyére, szétszerelik azokat, majd a fém lábazatukat letakarítják, lecsiszolják és újrafestik. A padok fa anyagát is átvizsgálják, jelentős részük tisztítás, csiszolás, apróbb javítások és felületkezelés után újrahasználható. Ahol ez nem megoldható, ott használnak csak új faanyagot. A fa megmunkálását szakemberek végzik, hogy az sokáig használható maradjon vagyis legyen stabil, erős, ne deformálódjon és minél tovább ellenálljon az időjárás és a használat okozta koptatásnak.

A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. arról tájékoztatott, hogy ezekben a napokban a református templom és gimnázium környékén található utcabútorokon dolgozunk munkatársaik az éves karbantartási terv alapján.


Forrás: hiros.hu

bottom of page