top of page
  • PRESTEP

KölyökDomb játszótérfejlesztés a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban


A Kecskeméti Rotaract Klub és a Kecskeméti Rotary Klub kezdeményezésére fogalmazódott meg egy akadálymentesített, integrált játszótér létesítésének gondolata Kecskeméten.


A kezdeményezést Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata felkarolta, amelynek eredményeként a közös projekt tervezése elindult. A terv a befogadó szemlélet érvényre juttatása érdekében a különböző speciális és általános játszótéri igények együttes kiszolgálására törekszik. Cél, hogy a játszótér mindenki számára a lehető legnagyobb mértékben hozzáférhető legyen. A projekt szakmai támogatását az Élethinta Közhasznú Alapítvány a Súlyosan és Halmozottan Sérült Fiatalok Jelenéért és Jövőjéért vállalta fel.


A KölyökDomb elnevezésű nagyszabású játszótérfejlesztés Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával, társadalmi összefogással, ütemezetten valósul meg a szabadidőközpont átfogó fejlesztésének kiemelt részeként.


A terveket a Hírös7 Fesztiválon egy jótékonysági nap keretében - szabadtéri kiállítás formájában - 2022. augusztus 26-án mutatják be.


Ezen a napon szemléletformáló, interaktív programok is várják az érdeklődőket a Főtéren, a Luca szökőkútnál (Békás szökőkút) délután 15.00 órától.


A jótékonysági napot 20.30 órától Szikora Róbert és az R-GO koncertje zárja a főtéri nagyszínpadon.


A KölyökDomb játszótér megvalósításához támogatók jelentkezését várják.


A támogatásokat az Élethinta Közhasznú Alapítvány kezeli, a közleményben szíveskedjenek feltüntetni: „Akadálymentesített játszótér a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban”.


Élethinta Közhasznú Alapítvány / Unicredit Bank / 10918001-00000089-85420013


Forrás: keol.hu

bottom of page