top of page
  • PRESTEP

Kicserélik a síneket, mert a jövőben több lesz a tehervonat


Javában zajlanak a felújítási munkálatok a Kecskemét-Alsó vasútállomáson, ahol a jövőben a teherforgalom növekedésére lehet számítani. A nagyállomáson augusztusban szintén dolgozni fognak, a karbantartás a Mercedes-gyár jobb vasúti kiszolgálása érdekében történik.


Egy tavaly elkészült stratégiai elemzésben szó esik arról, hogy a déli iparterület fejlődése miatt a közeljövőben a duplájára nőhet Kecskeméten a vasúti hálózat teherforgalma, a gyárak kiszolgálásához pedig vélhetően nem lesz elég a nagyállomás vágányhálózata, a Kecskemét-Alsó állomásra is ki fog terjedni a tehervonatok rendezése, esetlegesen indítása, fogadása. Ezzel van összefüggésben, hogy a héten itt pályakarbantartási-felújítási munkálatok kezdődtek, melyek egészen június 5-ig tartanak, és a vágányzár miatt módosul a 142-es, Lajosmizse-Kecskemét vonalon a vonatok menetrendje is, Kecskemét Alsó és Kecskemét állomás között pótlóbuszok közlekednek.


A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága kérdésünkre közölte: egy 300 millió forint értékű beruházás során a vonalszakaszon 525 méter hosszan kicserélik a kavicságyazatot és hézagnélküli vágányt alakítanak ki, emellett aszfaltozzák a Mártírok útján lévő vasúti átjárót és átépítik a Juhász utcai vasúti útátjárót. Pénteken kimentünk az Alsó állomásra, ekkor javában zajlott a régi, esetenként negyven éves talpfák cseréje, a sínek lefektetése.


A vasúttársaság hozzátette, hogy a kecskeméti állomáson a karbantartási munkákat várhatóan augusztus 9-től 26-ig végzik el, ezek a Mercedes-gyár kiszolgálási feltételeinek javítását célozzák.


Forrás: baon.hu

bottom of page