top of page
  • PRESTEP

Kezdődik a Hetény felé vezető kerékpárút felújítása


Nyolcvan millió forintos önkormányzati beruházásból valósul meg a Vízmű utca és a Széles köz, hetényegyházi „S” kanyar között található kerékpárút felújítása. Jelenleg a véderdő tisztítása zajlik, de néhány napon belül elkezdődik az útépítés.


Pár héten belül már vadonatúj kerékpárúton gurulhatnak a biciklisek Petőfiváros és Felsőszéktó területén. Kezdetét veszi ugyanis a Vízmű utcától, vagyis a Hullámvendéglőtől egészen a hetényegyházi „S” kanyarig, Széles közig tartó szakasz felújítása. A 3 kilométeres szakasz 80 millió forintos beruházásból valósul meg.


Jelenleg a véderdő tisztítása zajlik: a KEFAG Zrt. készíti elő a terepet: a zavaró növényeket, gyökérzetet eltávolítják, hogy elkezdődhessen az útfelújítás. A munkálatok néhány hétig biztosan eltartanak, de a lakosságnak nincs oka az aggodalomra a közlekedést illetően.


– Hogy a lakosság el tudja viselni a munkát, biztosítani fogják az átjárást a bekötőutaknál. Nem fordulhat olyan elő, hogy mondjuk egy hétre lezárják a Búzavirág utcai bejáratot, Vízmű utcáról, vagy hasonlók – mondta Kósa József önkormányzati képviselő.


Az autósok és a lakosság türelme is szükséges lesz ehhez a folyamathoz, azonban a későbbiekben egy sokkal élhetőbb közlekedés résztvevői lehetnek. A gépjárművezetők nagy örömére nem csupán a kerékpárút, hanem ezzel párhuzamosan állami beruházásból megvalósul a Vízmű utca felújítása is. A jövőbeni fejlesztésekhez hozzátartozik továbbá egy úgynevezett pihenőövezet kialakítása a kerékpárosok, gördeszkások, görkorcsolyázók, futók számára. A Csalánosi úton lévő ivó kutak mellé padok kihelyezését is tervezi a város.


Forrás: hiros.hu

bottom of page