top of page
  • PRESTEP

Játékos környezet-és egészségvédelmi témahét az Arborétumban

Óvodásokat és iskolásokat lát vendégül 3 napon át a Kecskeméti Arborétum a Fenntarthatósági témahét keretében. A játékos foglalkozások során felhívják a gyerekek figyelmét a környezetvédelemmel kapcsolatos problémákra és gyakorlatias tanácsokkal is ellátták az ifjú természetjárókat.


Izgalmas játékokkal várták kedden a gyerekeket a Kecskeméti Arborétumban a Fenntarthatósági témahét ingyenes rendezvényén. Négy feladatállomáson tanulhattak a felelős fogyasztásról, a környezetvédelemről, a hulladékokról és az egészségvédelemről az óvodás és iskolás csoportok.


- Gyönyörű természeti környezetben tudunk mesélni a gyerekeknek arról, hogy miként is lehet fenntarthatóbbá tenni az életünket. Ha nem pocsékolunk, ha kevesebb műanyagot használunk, azzal mind fenntarthatóbbá tesszük a környezetünket. Gyakorlati tanácsokkal is ellátjuk a gyerekeket - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Vörösváczki Mónika, a Kecskeméti Arborétum vezetője (KEFAG Zrt.).


A fiatalok az erdőjárásról szóló állomáson megtudhatták miért nem szabad eldobni a szemetet túrázás során. Szülinapi bulin pedig műanyagtányér és evőeszköz helyett inkább a papír vagy fa eszközöket érdemes használni. A Fenntarthatósági témahetet 2016 óta tartják meg országosan. A KEFAG Zrt. programjához idén először az Egészségfejlesztési Iroda is csatlakozott.


- A kapott a víz fontosságára, az egészségtudatosságra illetve a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektetünk. Illetve az egészséges életmódra is kitérünk, hiszen az nagyon fontos, hogy az egészséges magatartás már gyermekkorban kialakuljon - mondta Galambos Csilla, a Kecskemét Járási Egészségfejlesztési Iroda mentálhigiénés vezetője.


A programra játékos foglalkozásokat hoztak a szervezők. Az egyikben például a gyerekeknek ki kellett találnia, hogy az emberi test hány százaléka víz. Egy izgalmas futóversenyben pedig a környezettudatosság és a víz fontossága került középpontba. Az Egészségfejlesztési Iroda hamarosan a felnőtteknek is készül programmal. Május 14-én szervezik meg az Európai Elhízás Elleni Napot és a Magas Vérnyomás Világnapját szintén a Kecskeméti Arborétumban, a Mária Kápolna mellett.


Forrás: hiros.hu

bottom of page