top of page
  • PRESTEP

Jelentős útfelújítások fejeződtek be Kecskeméten

Több városrészben meghatározó útszakaszok kaptak új burkolatot az elmúlt hetekben. A közelmúltban Hunyadivárosban, Műkertvárosban és Rendőrfalu városrészben is fontos utak felújítása fejeződött be.


Ahogyan korábban írtuk, Kecskeméten a Széchenyiváros mellett több más városrészben is új aszfaltburkolatot kaptak fontos utak. Régóta várt útfelújítások fejeződtek be a Hunyadivárosban is. A Mátyás Király körút felújításának első ütemében a körút útfelülete a Béke fasor és Czollner köz közötti szakaszon újult meg. Ezen felül a kivitelező Colas Út Zrt. felújította a Béke fasor útburkolatát a Mátyás király körút kereszteződése és a Köztemető buszfordulójának kezdete között is. Mindkét útszakaszon elkészült a szegély-, útalap-, és aszfaltburkolat bontása és építése. A két út felújítására összesen több mint 228 millió forintot fordított a város önkormányzata.


Május közepén fejeződött be Rendőrfalu városrészben a Szent László körút újabb szakaszának felújítása a Halasi úti és a Matkói úti kereszteződés között. Az út Kecskemét Déli iparterület fontos közlekedési útvonala, ezért is fontos, hogy elkészült az 570 méteres szakasz új burkolata, amelynek bekerülési költsége bruttó 113 millió forint volt.


Szintén új burkolatnak örülhetnek a Mártírok útján közlekedők. A városrész egyik meghatározó útszakaszának felújítása június végén fejeződött be. A több mint bruttó 234, 5 millió forintból elkészült új burkolat a Műkert sétánytól indul és a Klebelsberg Kunó utcáig tart. A munkálatok során megtörtént az útalap és a burkolat bontása, építése és a buszöblök is új aszfaltot kaptak.


Forrás: hiros.hu


bottom of page