top of page
  • PRESTEP

Jelentse be név nélkül az elhagyott hulladékot a HulladékRadar alkalmazással!

A lakosság környezettudatossága, igénye az egészséges és tiszta környezetre folyamatosan erősödik. A lakossági bejelentések nagyban segítik a kormányhivatal munkáját. Az elmúlt években a jogellenesen elhagyott hulladékokkal kapcsolatos bejelentések kivétel nélkül megalapozottnak bizonyultak, és valóban jogsértő állapotokat találtak kollégáink az adott helyszínen.


A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal feladata a „Tisztítsuk meg az országot!” projekt keretén belül ránk háruló ellenőrzési tevékenység ellátása. Az Technológiai és Ipari Minisztérium által kifejlesztett „HulladékRadar” telefonos applikáció segíti a jogsértések feltárását azzal, hogy az alkalmazáson keresztül bárki könnyen, gyorsan és név nélkül bejelentheti, ha elhagyott hulladékot talál, a hulladékról készített fotó egyidejű feltöltésével, melyhez automatikusan csatolódik a telefon által rögzített GPS koordináta.


Az alkalmazás népszerűségét jelzi, hogy lényegében az év minden napjára jut egy bejelentés, melyet a hulladékgazdálkodási hatóságunk kötelező jelleggel minden esetben kivizsgál, és intézkedik a jogsértő állapot megszüntetéséről.


A felhasználók az alkalmazáson keresztül visszajelzést is kaphatnak bejelentés státuszáról és a megtett intézkedésekről.


Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal


Forrás: keol.hu

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page