top of page
PRESTEP

Jelentős útfelújítások zajlanak a Széchenyivárosban

Sorra újulnak meg az utak a Széchenyivárosban. A Tömörkény utca már készen van, jelenleg a Nyíri úton, annak új körforgalmában, valamint a Lánchíd utcában zajlanak munkálatok. Dr. Salacz László országgyűlési képviselő kedden azt is elmondta, hogy a Nyíri út folytatását is felújítják a Széles köztől a 445-ös útig.


Még tartanak a munkálatok a Nyíri úti körforgalomnál. Az önkormányzat és a Magyar Közút beruházása várhatóan nyár közepén elkészül. Balogh Zoltán, a Polgármesteri Hivatal Fejlesztéspolitikai Irodájának vezetője elmondta, hogy a körforgalom építésének útépítés-része már elkészült, az autósok, kerékpárosok használatba is vehették. Még néhány fővezeték kiépítése van hátra, ez június-júliusban meg fog valósulni - tette hozzá.


A körforgalom kiépítése az egész városra kiterjedő útfelújítási koncepció része. Ebbe tartozik a Tömörkény István utca helyretétele is, melynek munkálatait április végén fejezték be. Itt 158 méter hosszan teljes útszegélyt kapott az út, és új útalapot építettek, amit kétrétegű aszfalttal borítottak.


A Lánchíd utca felújítása folyamatban van: felmarták az utat, a parkolóhelyeket, megerősítik a fellazult szegélyeket és júniusban új aszfaltburkolatot kap az út.


- Eljött az az időszak, hogy a kisebb utcákra is marad energia. Ilyen a Lánchíd utca, amely szintén jelentős forgalmat bonyolít le. Találhatunk itt egy óvodát, egy bölcsődét és egy iskolát is, a másik oldalon pedig panelházakat. Fontosnak tartjuk, hogy a széchenyivárosiak, illetve a környéken lakók jó útkörülmények között tudják megközelíteni ezeket az intézményeket, így a beruházások az itt élők kényelmét szolgálják - mondta dr. Salacz László országgyűlési képviselő.

Az önkormányzat útépítési programjának része a Nyíri út is, amelyet mintegy 400 méter hosszan martak fel. Itt hamarosan újraaszfaltozzák az utat.


- Egyszerre zajlik a nagy forgalmú gyűjtőutak felújítása, építése - olyan csomópontokat építünk ki, alakítunk körforgalommá, amelyek idáig nem megfelelően vezették le a forgalmi túlnyomást -, ugyanakkor a városvezetés a belső városrész lakóútjainak felújítására is koncentrál. A cél, hogy ezek a régi utak, mára már nagyon leharcolt műszaki tartalmak is megújulhassanak - magyarázta Balogh Zoltán, a Fejlesztéspolitikai Iroda vezetője.


Dr. Salacz László egy olyan útfejlesztésről is beszélt, amely a tervek szerint 2023 folyamán valósulhat meg.


- Van egy terv, mely szerint a Nyíri út folytatásában, a Széles köztől a 445-ös útig, a körforgalomig is egy jelentős útfejlesztés valósul meg. Ez az út jelen pillanatban 4 méter széles, ezen két személyautó alig fér el, viszont a kiszélesítéssel majdnem 6 méteres lesz ez az útszakasz, így két személyautó kényelmesen elfér majd egymás mellett - mondta dr. Salacz László.


Forrás: hiros.hu

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page