top of page
  • PRESTEP

Izsáki út négysávosítása – megtartották a nyitórendezvényt

2024 első negyedévében fejeződik be az Izsáki út négysávosítása, de már jövő tavasszal kicsit könnyebb lesz a közlekedés az érintett szakaszon. Mindez a ma (kedd) délelőtt hangzott el a beruházás projektnyitó rendezvényén. Az ünnepségen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester azt mondta, hogy ez a fejlesztés nagy távlatokat nyit meg a nyugati városkapu fejlődése előtt is.


Bár több hónapja zajlanak a kivitelező munkálatok, hivatalosan ma került sor az 52-es főút kecskeméti belterületi szakaszán a négysávosítási munkálatok projektnyitójára.

Az ünnepségen dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő beszélt a beruházás jelentőségéről, kiemelve, hogy a projekt több mint 25 ezer embert érint a térségben. A parlamenti képviselő szerint a mostani forgalmi nehézségek már jövő tavasszal enyhülni fognak, a beruházó minden szempontból igyekszik a lakossági igények mellé állni.


- A beruházó és a tervező igyekeztek figyelembe venni a környezetvédelmi szempontokat is. Jó példa erre a Kecskeméti Katona József Gimnázium melletti hatalmas tölgyfa, amelynek megmentéséért környezetvédők indítottak akciót. Sikerült olyan kompromisszumot találni, amelynek révén az emblematikus fa megmaradhat, ezzel is jelezve a kivitelező és a városvezetés elkötelezettségét a környezetvédelem felé - mondta a rendezvényen dr. Szeberényi Gyula Tamás, országgyűlési képviselő.


A politikus beszélt a projekt kapcsán megfogalmazott másik kritikus véleményről is, amely szerint az utak szélesítése mellett a közösségi közlekedés fejlesztésre is nagyobb hangsúlyt kellene fektetni. Dr. Szeberényi Gyula Tamás szerint a kettő nem zárja ki egymást, vagyis ezen az útszakaszon később lesz hely a közösségi közlekedés fejlesztésére is.


Kecskemét polgármestere a hivatalos projektnyitó rendezvényen azt mondta, hogy amit az elődök 30 évvel ezelőtt megálmodtak, azt az utóbbi három évben sikerült felgyorsítani. Ez e fejlesztés nagy távlatokat nyit meg a nyugati városkapu fejlődése előtt. Szemereyné Pataki Klaudia az Izsáki út négysávosítása mellett hangsúlyozta a Katona József Gimnázium új sportcsarnokának építését, a már elkészült kosárlabda akadémiát, a Rudolf laktanya beépítését valamint az elkészült atlétikai centrumot és a küszöbön álló stadion és egyetemi fejlesztés jelentőségét is.


- Mindezeknek a fejlesztéseknek és határtalan lehetőségeknek a szívében van ez az út. Mindenkinek köszönöm, aki ebben a munkában részt vett és akiknek köszönhetően el tudtuk indítani ezt a hatalmas léptékű fejlesztést. Reméljük, hogy határidőre, 2024 tavaszára sikerül is befejezni a kivitelezői munkálatokat, addig is mi minden technikai megoldással igyekszünk segíteni a közlekedést. A legnagyobb segítség azonban majd a Károly Róbert körút megépítése lesz, amely nagy mértékben tehermentesíti az Izsáki út forgalmát. Szépen haladunk az úton, a jövő városát építjük – mondta beszédében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.


A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. képviselője szerint olyan indítórendezvényről van szó, amely már zajlik.

- Ezzel a minőségi útfejlesztéssel adunk a városnak. A kivitelezés alatt az a célunk, hogy a lehető legkisebb kellemetlenséget okozzuk a városlakóknak, illetve a közlekedőknek. Türelmet kérünk, gondoljon mindenki arra, hogy 2024 tavaszától milyen minőségi változás következik be az életükben, közlekedésükben. Ezért fogunk dolgozni, ezt megígérhetem - hangsúlyozta Nyul Zoltán, a NIF beruházási vezérigazgató-helyettese.


A NIF tájékoztatása szerint a beruházás hazai forrás felhasználásával valósul meg, a kivitelezést a Hazai Építőgép Társulás Zrt. végzi, nettó 4,2 milliárd forint értékben.


Forrás: hiros.hu

bottom of page