top of page
  • PRESTEP

Hétfőn kezdődik a munka a Könyves Kálmán krt. és a Halasi út kereszteződésében

Önálló jobbra kanyarodó sáv épül Kecskeméten, a Könyves Kálmán krt. és az 541. számú főút (Halasi út folytatása) kereszteződésében. A kivitelezés 2020. március 16-án, hétfőn kezdődik. A beruházás bruttó 110 millió forintba kerül, a tervezett befejezési határidő 2020. július 12.

Az új sáv a Könyves Kálmán körútról kanyarodik jobbra, a Halasi útra. A beruházás célja a forgalom áramlásának segítése a jelenleg túlzsúfolt, a reggeli és esti csúcsfogalomban rendszeresen túlterhelt Könyves Kálmán krt. - Halasi út (541. számú főút) kereszteződésében.


Az építési időszak alatt az érintett területeken teljes útzár nem lesz. A kivitelezés végéhez közeledve lesznek napok, mikor kézi forgalomirányítás mellett haladhat majd a forgalom - a forgalomirányító lámpa oszlopok cseréje zajlik majd. Az utolsó ütemben az aszfalt kopóréteg bedolgozása is kézi forgalomirányítás mellett valósul majd meg.


Kérjük, hogy az építkezés ideje alatt fokozott figyelemmel, a KRESZ előírásainak és a kihelyezett jelzőtábláknak megfelelően közlekedjenek.


Műszaki tartalom:

  • A jelenleg jelzőlámpával vezérelt csomópont Könyves Kálmán krt-i ága kiegészül egy jobbra kanyarodó, vezérlés nélküli sávval, amely a meglévő önálló, többlet fonódást szolgáló sávhoz csatlakozik.

  • A közlekedés segítésére terelőszigetek készülnek.

  • A szélesítéssel érintett szakaszon az épülő burkolat mellett 1,50 méter szélességű padka és 45 centiméter mélységű, szikkasztó rendszerű földárok kialakítása történik meg.

  • Az új forgalmi sáv építése szükségessé teszi a meglévő közvilágítás, és csomópont átalakítás által érintett vasúti kereszteződés korrekcióját is, amelyekről külön szakági tervek készültek.

  • Az átépítés következtében a meglévő jelzőlámpákat szakági terv alapján át kell helyezni.


Forrás: keol.hu


bottom of page