top of page
  • PRESTEP

Gyönyörű bölcsődét kapott Katonatelep

Gyönyörű bölcsődében várják az ifjú kecskeméti, katonatelepi gyermekeket szeptember 5-től. Az új, két csoportszobás Fürtöcske Bölcsőde kivitelezésével 26 új önkormányzati bölcsődei férőhely jött létre. Az új intézményt ma (hétfő) délelőtt a város vezetői és az önkormányzat szakemberei is megtekintették.


Új, kétcsoportos önkormányzati bölcsőde épült Katonatelepen, a Platán utcában, a meglévő óvoda épülete mellett. Az intézményben augusztusban kezdődött meg a munka, a gyermekeket pedig szeptember 5. óta fogadják a bölcsőde dolgozói. A közel 500 négyzetméteres, energia-hatékony, akadálymentesített épületet ma délelőtt helyszíni bejáráson tekintették meg az önkormányzat szakemberei.


- Azt gondolom, hogy egy óriási segítség az itt élő fiatal családoknak, fiatal házaspároknak, és főleg kiegészíti azt az állami, kormányzati törekvést is, hogy nagyon sokan új házat építettek, új családi házba költöztek ki a CSOK-támogatásnak köszönhetően. Benépesült újra Katonatelep, teli van újra fiatal hanggal, élettel, erővel és ezt próbáljuk lekövetni - mondta Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester


A két csoportos intézmény építésével 26 új önkormányzati bölcsődei férőhely jött létre. A bölcsődevezetővel együtt kilencen dolgoznak az intézményben: négy kisgyermeknevelő, két dajka és két konyhai segítő.


- Egy nagyon modern, nagyon jó kialakítású bölcsőde ez. Ami külön kiemelendő, az egy kültéri gyermek wc, amit az udvarról is meg tudnak közelíteni a kolléganőim, így nem kell a belső vécét használni. Ez higiéniailag és technikailag is sokat segít nekünk, illetve a csoportszobákban kialakított kiságy-tároló, ami pedig a dajkáink munkáját könnyíti meg nagyban - emelte ki az új bölcsőde különlegességeit Almási Viktória, a Fürtöcske Bölcsőde bölcsődevezető.


A csoportszobákhoz a játszóudvar felé teraszok kapcsolódnak. A 695 négyzetméteres játszóudvar pedig lehetőséget biztosít a mozgásfejlesztésre. Dr. Fekete Gábor egyenesen csodabölcsődének nevezte az intézményt. A városrész képviselője örül, hogy folyamatosan fejlődik Katonatelep.


- Nagyon sok a háromgyermekes család, még akár a négygyermekes család is, viszont a sok gyerek azt követeli, hogy az intézmények bővüljenek, vagy új intézmények épüljenek. Most a bölcsőde segíti a legkisebbeket. Van egy óvodánk, illetve egy iskolánk, az pedig még külön szerencse, hogy ezek az intézmények egymáshoz közel vannak. Illetve van most már mellettünk egy játszótér és egy sportpálya is, mondhatni ez lett a belvárosa ennek a városrésznek - értélete a beruházást dr. Fekete Gábor, önkormányzati képviselő.


Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester hozzátette, a munka a többi bölcsődével folytatódik, hogy minél hamarabb megújuljanak és bekerüljenek a város vérkeringésébe. A pályázati támogatással épített új önkormányzati intézmény kialakításának teljes bruttó költsége 443,7 millió forint volt.


Forrás: hiros.hu

bottom of page