top of page
  • PRESTEP

Folytatódhat a Nyíri út felújítása

Egyhangúlag úgy döntött a mai közgyűlés, hogy a város benyújtja a Nyíri út folytatásának felújításáról szóló kérelmet. A projekt megvalósításával a Széles köz és a 445-ös főút közötti szakaszon a burkolat közel 6 méter széles lehet majd. A fejlesztés lehetővé teszi majd, hogy beengedjék a forgalmat az M5-ös autópálya felől a városba.


Elfogadta a Nyíri út folytatásának felújításáról és szélesítéséről szóló kérelem benyújtását a mai közgyűlés. A Széles köz és a 445-ös főút között közel 1600 méteren újíthatják fel és szélesíthetik a burkolatot a jóváhagyott előterjesztés értelmében. Falu György, alpolgármester elmondta, már 2006-ban elkezdtek azon gondolkodni, hogy az érintett városrészt, hogyan lehet segíteni. A 445-ös elkerülő út felől jelenleg még egy kb. 200 méteres szakaszon egyirányú a Nyíri út folytatása, de a kiszélesítéssel megvalósulhat a kétirányú közlekedés. Ez lehetővé teszi, hogy a forgalmat beengedjék a városba az M5-ös autópálya felől.


Dobos József önkormányzati képviselő hozzászólásában elmondta, örül, hogy megvalósul ez a beruházás, továbbá vállalta, hogy az útszakasz mellett élőkkel egyezteti és megszervezi a házak előtti járdaszakaszok lakossági önerős építését. Az út jelenleg csak 4 méter széles burkolattal rendelkezik, kétoldalt 1 méteres nemesített padkával. A felújítással az útburkolat szélessége közel 6 méter lesz. A szélesebb út hozzájárulhat a kényelmesebb, gyorsabb közlekedéshez, mivel az új burkolaton a szemből érkező autóknak nem kell lehúzódniuk az útpadkára. A közlekedésbiztonság miatt azonban a 40km/h-s korlátozó táblát a felújítás után is meghagynák. A több, mint 258 milliós projektre 244 millió forint támogatást kaphat a város.


Forrás: hiros.hu

bottom of page