top of page
  • PRESTEP

Elkezdődött az Egyetértés utcai óvoda infrastrukturális fejlesztése

A Széchenyi 2020 program keretében megkezdődött a kecskeméti Egyetértés utcai óvoda fejlesztése. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap által támogatott pályázatnak köszönhetően Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata teljes körű energetikai korszerűsítést valósít meg az épületen.


A projekt a meglévő óvodaépület felújítását, kismértékű átalakítását és eszközbeszerzést is magában foglal. A vissza nem térítendő 234,54 millió forintos beruházás célja egy energiatakarékos, környezetkímélő épületgépészet kialakítása.


A TOP-6.2.1-15-KE1-2016-00006 azonosító számú pályázatban az Egyetértés utca 15. szám alatti (földszintes, 4 csoportszobás) és az Egyetértés utca 17. szám alatti (kétszintes, 5 csoportszobás) ingatlan együtt szerepel fejleszteni kívánt óvodaként. A „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című felhívás keretében az Egyetértés utca 15. szám alatti épület bővítése az egyik zárt, belső udvar beépítésével történik, amely során új tornaszoba és egyéni fejlesztőszoba készül. A csoportszobák száma és mérete megmarad, a férőhelyek száma nem változik a fejlesztés során. A tervezett fejlesztés keretében a meglévő, földszintes, két belső átriummal rendelkező, 4 csoportos óvoda épület átfogó építészeti, gépészeti, épületvillamossági felújítására, teljes körű energetikai korszerűsítésére és részleges belső átalakítására kerül sor. A belső átépítés nyomán megújulnak a vizesblokkok, új nevelői szoba létesül. A tervezett fejlesztés keretében az Egyetértés utca 17. szám alatti épület esetében a meglévő, kétszintes, 5 csoportos óvoda épület korszerűsítésére kerül sor. Az építési beruházás tartalmazza az óvoda energetikai korszerűsítését, továbbá az előlépcsők újjáépítését és a főbejárati előtető felújítását.


Az európai uniós pályázatban a csoportszobák felszerelései, a fejlesztőeszközök és játékok, a tornaszoba mozgásfejlesztő eszközei is beszerzésre kerülnek, és az óvoda környezetrendezési munkái is megvalósulnak a kerti játékok elhelyezésével. A pályázat céljai közül kiemelkedik az óvodai épületek akadálymentes fejlesztése, akadálymentes parkolóhely létesítésével.


A fejlesztés eredményeként megtörténik az épület teljes körű korszerűsítése, bővítése és a neveléshez, működéshez szükséges eszközök beszerzése. Az európai uniós pályázat segítségével megvalósuló korszerűsítésnek köszönhetően az Egyetértés utcai óvodában a férőhelyek megtartása mellett javul az óvodai nevelés szolgáltatásainak minősége.


Forrás: hiros.hu

bottom of page