top of page
  • PRESTEP

Bölcsődét kap Kadafalva

Elfogadta a támogatási kérelem benyújtását a csütörtöki közgyűlés, így bölcsőde épülhet Kadafalván. A tervezett új intézmény összesen 28 férőhelyes lesz.


A csütörtöki közgyűlés egyhangúlag támogatta, hogy beadják a kadafalvi, új két csoportos bölcsőde építésére vonatkozó kérelmet a magyar kormány „Bölcsődei nevelés fejlesztése” című felhívására. Így egy 28 férőhelyes bölcsőde épülhet fel Kadafalván a Boróka utca 6. szám alatti területen. A kérelem elfogadásával a város 420 millió forintos támogatást kaphat egy új intézmény építésére. Leviczky Cirill a városrész önkormányzati képviselője elmondta, örül a bölcsőde építésének. Mivel Kadafalva fejlődő városrésze Kecskemétnek, ahol egyre több fiatal család települ le gyerekekkel, fontos az oktatási, nevelési intézmények fejlesztése.


A tervek szerint a most még beépítetlen önkormányzati tulajdonú telken egy két gyermekszobát magába foglaló energiahatékony bölcsődei épület jön majd létre. A több, mint 345 m2 alapterületű, akadálymentes bölcsődei épülethez egy 60 m²-es fedett terasz is tartozik. Emellett kialakítanak egy játszóudvart is. A terveknek megfelelően akadálymentes parkoló, 5 db hagyományos parkoló és 4 db kerékpártároló is elkészülhet. Az bölcsődével várhatóan 8 új munkahely is létrejön a településrészen.


Forrás: hiros.hu


bottom of page