top of page
  • PRESTEP

Befejeződött az egykori Lestár Péter iskola energetikai korszerűsítése

Befejeződött Kecskeméten az egykori Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola energetikai korszerűsítése a Széchenyi 2020 program keretén belül. A beruházás során megvalósult az intézmény homlokzati és födémszigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint a fűtés korszerűsítése, amely egy napelemes rendszerrel is kibővült. A projekt 301.929.800,- Ft. összegű, 100 %-ban finanszírozott, vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívás keretében a TOP-6.5.1-15-KE-2016-00006 azonosító számon támogatási kérelmet nyújtott be a „Lestár Péter Szakközépiskola és szakiskola energetikai fejlesztése” elnevezésű projektre, amelyen 301.929.800,- Ft. európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás intenzitása 100% volt, a beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, valamint hazai társfinanszírozással valósult meg. A projekt célja, hogy csökkenjen az épületek hővesztesége, racionalizálódjon a közintézmények energiagazdálkodása oly módon, hogy mindeközben a felhasználók komfortja és napi életminősége javuljon.

A beruházás eredményeként megvalósult az egykori Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola utólagos homlokzati, valamint zárófödém szigetelése, továbbá a homlokzati nyílászárók cseréje, a belső fűtési rendszer rekonstrukciója, amely egy napelemes rendszer telepítésével is kibővült.


Forrás: hiros.hu

bottom of page