top of page
  • PRESTEP

Befejeződött a Déli feltáró út II. ütemének építése

Befejeződött a kivitelezés Kecskeméten a „Homokbánya, Déli feltáró út II. ütemének megvalósítása” című, TOP-6.1.5-16-KE1-2017-00001 azonosító számú projekt keretében. A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében 292,57 millió forint vissza nem térítendő európai uniós illetve hazai támogatásból valósult meg.


A fejlesztés a „Homokbánya, Déli feltáró út I. ütemének megvalósítása” című projekt keretében létrejött út folytatásként valósult meg két szakaszban: a II/1. szakasz az I. fejlesztési ütem folytatása a Rosta utcai útcsatlakozásig 218 méter hosszú, míg a II/2. szakasz a Rosta utcát foglalta magába, amelynek hossza 133 méter. A II. ütem keretében mindösszesen 351 méter hosszú egybefüggő 2x1 sávos új út készült el.


Az út az 53102 jelű Helvéciai bekötőutat és az 53101 jelű Ballószögi bekötőutat köti össze, délkeleti-északnyugati irányban, a Gábor Dénes utca folytatásaként.

A projekt stratégiai célja volt, hogy Kecskemét elősegítse az egykori szovjet laktanya területén elhelyezkedő Homokbányában rejlő gazdasági potenciál kiaknázását az érintett ipari, kereskedelmi és szolgáltatási célokat szolgáló ingatlanok megközelíthetőségének javításával. A területen található továbbá a Neumann János Egyetem Tudósháza is, amely megfelelő alapját képezheti a jövőben egy innovációs és technológiai központ, illetve a hozzá tartozó technológiai park kialakításának.


Forrás: hiros.hu

bottom of page