top of page
PRESTEP

Befejeződött az energetikai korszerűsítés az Aranyhaj bölcsődében

Önkormányzati bölcsőde energetikai felújítása fejeződött be Kecskeméten. A korszerűsítésen átesett Lánchíd utcai Aranyhaj bölcsődében ma (szerdán) tartottak helyszíni bejárást az önkormányzat szakemberei. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az energia-veszélyhelyzetre utalva azt mondta a helyszínen, hogy ez a beruházás is az önkormányzat előrelátó, felelős fenntartói gondolkodását bizonyítja.


Az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” projektben 4 önkormányzati intézmény 10 feladatellátási helyén összesen 12 db épület felújítására szerepel. A rekonstrukciók célja az épületek hőveszteségeinek csökkentése, a hatékonyabb energiahasználat oly módon, hogy eközben a felhasználók komfortérzete javuljon. Mindezeket minden intézmény esetében más és más módon érik el a rekonstrukciók révén.


A program első állomásaként elkészült Lánchíd utcai Aranyhaj bölcsődében már befejeződtek a munkák. Az intézményben január óta többek között megtörténtek a falszigetelések, kicserélték az elektromos hálózatot, több helyiségben összesen 77 darab új radiátort, 9 nyílászárót szereltek fel, a lapostetőn pedig napelemeket helyeztek üzembe.


Az önkormányzat szakemberi ma (szerda) bejárás keretében ismerkedtek meg a felújítás részleteivel. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a látottak alapján a kivitelezés mellett elismerően szólt a közelben élőkről is, akik a bölcsőde közvetlen közelsége ellenére sem panaszkodtak.


– Ez egy lakótelepi környezet. Ezúton is szeretném megköszönni a közelben élők türelmét, hiszen sem korábban, sem pedig a kivitelezés folyamata során sem panaszkodott senki sem. Itt nincs probléma, pedig a bölcsőde udvara közvetlen közel van a tömbházak ablakaihoz - mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A városvezető kiemelte azt is, hogy ez a beruházás is azt bizonyítja, hogy az önkormányzat felelős fenntartóként előrelátó módon, időben lépett az intézmények hatékonyabb működésének elérése érdekében.

Az intézmény vezetője szerint a beruházás révén az energia-veszélyhelyzetben is hatékonyabban tudnak működni.


- Nagy segítséget jelent számunkra az energetikai korszerűsítés. A 15 centiméter vastag szigetelés például garantálja majd, hogy a gyermekek a legnagyobb hidegben sem fognak fázni - nyilatkozta Kapásné Nagy Hajnalka, az Aranyhaj bölcsőde vezetője.


A Baugenerál Kft. által korszerűsített 136 férőhelyes bölcsődében 6 csoportszoba működik. Az uniós energetikai korszerűsítés bruttó 208 millió forint értékben, 80 milliós önkormányzati önerő biztosításával valósult meg.


Forrás: hiros.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page