top of page
  • PRESTEP

Befejeződött az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című európai uniós projekt

Kecskeméten a Széchenyi 2020 program keretén belül az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című projekt kapcsán, az Európai Regionális Fejlesztési Alap által finanszírozott 523,47 millió forintos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően, köznevelési és gyermekjóléti feladatokat ellátó önkormányzati tulajdonú intézmények energetikai korszerűsítése valósult meg. A projekt célja az épületek hőveszteségeinek csökkentése volt, növelve ezzel az intézményekben tartózkodó gyermekek és dolgozók komfortérzetét. A korszerűsítéssel elősegíthető a közintézmények hatékonyabb energiahasználata és a működtetési költségek csökkentése.A 100%-os támogatási intenzitású TOP-6.5.1-19-KE1-2020-00001 azonosító számú „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című projektnek köszönhetően 523.473.720 Ft támogatásból három önkormányzati tulajdonú épület energetikai fejlesztése valósult meg – az energetikai fejlesztéseket kiegészítő infrastrukturális beruházásokkal együtt – további közel 500 millió Ft összegű önkormányzati saját forrással kiegészülve. A fejlesztések az alábbi intézményeket érintették:

Ferenczy Ida Óvoda Szabadkai Utcai Óvodája (6000 Kecskemét, Szabadkai utca 1/a.)Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd Utcai Óvodája (6000 Kecskemét, Lánchíd utca 16.)Aranyhaj Bölcsőde (6000 Kecskemét, Lánchíd utca 14.)


A projekt keretében megvalósult valamennyi épület utólagos homlokzatszigetelése, utólagos padlásfödém szigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer rekonstrukciója, valamint napelemes rendszer telepítésére is sor került. A beruházásnak köszönhetően az évek óta esedékes állagmegóvási problémák megoldásra kerültek. A fejlesztés hatására csökkennek a működési költségek, valamint a felhasznált energiamennyiség mérséklődése csökkenti a CO2 és üvegházhatású gázok kibocsátását, ezzel hozzájárulva a környezet- és klímavédelmi célok eléréséhez.


További információ kérhető:

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Fejlesztéspolitikai Iroda, Projektkoordinációs Osztály

Elérhetőség: 06-76/513-513, palyazat@kecskemet.hu


Forrás: hiros.hu

留言


留言功能已關閉。
bottom of page