top of page
  • PRESTEP

A távhővezeték-építés miatt lezárták az SZTK-val szembeni parkoló-nyúlványt

Az új, energiatakarékos Széchenyi távvezeték kivitelezési munkái miatt előreláthatóan október elejéig lezárták a megyei kórház SZTK épületével szemben található parkoló-nyúlványt. Az ingyenes várakozásra több alternatíva is kínálkozik.


Kecskemét távhő-szolgáltatásának eddigi legjelentősebb fejlesztése, egyúttal a hazai távhőszektor jelenlegi legnagyobb beruházása zajlik Kecskeméten. Helyi megújuló energiaforrást hasznosító biomassza fűtőmű épül, és közel 6 km hosszúságú, két új, energiatakarékos gerincvezetékkel bővül a kecskeméti távhőrendszer.


A Széchenyi távvezeték a nyugati városkapuval köti össze a TERMOSTAR Akadémia körúti telephelyét. A TERRA-21 Kft. kivitelezésében megépülő távvezeték több ezer új fogyasztó számára teszi elérhetővé a klímatudatosan előállított távhőt.







A bővítési munkák miatt ideiglenesen lezárták a megyei kórház SZTK épületével szemben található parkoló-nyúlványt, előreláthatóan október elejéig.

A kieső kisebb számú parkoló helyett több alternatíva is kínálkozik az autósoknak. A kórház területén belül 500 autómegálló helyet használhatnak, amelyek esetében fél óra ingyenes, így az SZTK is könnyen megközelíthető beteggel. Hosszabb idejű parkolás esetén érdemes a mentőállomás után található térköves, sorompóval ellátott parkolót vagy az azután elhelyezkedő teljesen nyitott megálló teret használni. Előbbiben 4 óra várakozás teljesen ingyenes, míg a nyitott parkolóban 116 gépjármű részére teljesen ingyenes a parkolás.


Amennyiben a vezeték és a helyreállítás hamarabb elkészül az érintett szakaszon, azt azonnal átadják a forgalomnak. A kivitelezést a Csabay Géza körúton több fázisra bontották, így folyamatosan haladnak majd a munkálatok a Sport utca irányába, de minden egyes fázis esetén törekszik a cég arra, hogy a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon a nagyszabású fejlesztés.


Forrás: hiros.hu


bottom of page