top of page
  • PRESTEP

40 üresen álló bérlakás újult meg 2024-ben Kecskeméten

A KIK-FOR Kft. vagyonkezelési beszámolója is napirendre került a múlt heti közgyűlésen. Ezzel kapcsolatban beszélt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Rádió 1 Gongnak adott interjújában a cég idei önkormányzati ingatlanfelújításairól.
A polgármester leszögezte, hogy Kecskemét ingatlangazdálkodásának egyik fő célja az üresen álló lakások számának csökkentése, a bérelhető ingatlanok számának növelése. Ezért is nagy öröm, hogy csak ebben az évben összesen 30+10, azaz 40 darab, eddig üresen álló lakást sikerült a KIK-FOR Kft. közreműködésével felújítani.


– A 30-as csomagban, a felújításra kijelölt lakások kiválasztásánál - kategóriájukat tekintve – a családos, a nyugdíjas bérlőink mellett a fiatalokra is egyaránt kiemelt figyelmet fordítunk. Ezek az ingatlanok a város közkedvelt részein találhatók: jellemzően széchenyivárosi, árpádvárosi, illetve belvárosi lakások. Az intézkedés keretében az önkormányzat bruttó 215 millió forinttal segítette a kecskemétiek lakhatását

— emelte ki a polgármester.


Mint elmondta, kiemelt figyelmet fordítottak a Horváth Döme körúti nyugdíjasházban található leromlott állapotú lakások felújítására is. Ebben a tömbházban kilenc lakás már teljesen elkészült, de hamarosan átadhatják a tizediket is. Erre a projektre összesen több mint 35 millió forintot fordítottak.

Az önkormányzat támogatásával így 2024-ben - rövid idő alatt - 40 db lakást újított fel a KIK-FOR Kft., amely most bérbeadhatóvá vált. A felújításra, korszerűsítésre így közel 251 millió forintot biztosítottak.


– De nem csak magukkal a lakásokkal foglalkozunk, számos egyéb, komfortérzetet javító, intézkedést tettünk az elmúlt időszakban – tette hozzá Szemereyné Pataki Klaudia.

Az interjúban kifejtette, hogy rendezték a területhez kapcsolódó közvetlen környezetet:- széleskörű összefogással a Széchenyi sétányon sikerült rendezni az illegális hulladéklerakás helyzetét,- ezzel sikerült növelni a parkolóhelyek számát is- felújították a liftet- lépcsőfeljárókat, bejárati ajtókat festettek, növényeket telepítettek, kis pihenőszegleteket alakította ki- a homlokzat hasznosítatlan részeit (pl. kazánház) dekor elemekkel látták el, rendezve ezzel az összhatást.


Forrás: hiros.hu

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page