top of page
PRESTEP

1,7 milliárdból épül gyűjtőút Kecskeméten


Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata 1 milliárd 708 millió forintot nyert TOP-os pályázaton egy gyűjtőút kiépítésére. A projekt célja, hogy a Károly Róbert krt. hiányzó szakasza kiépüljön azért, hogy a város gazdasági- és lakóterületei között a munkaerő mobilitás javuljon.


Az új szakasszal könnyebben lesznek elérhetőek Kecskemét iparterületei, valamint tehermentesíti és javítja a városrészek közötti és menti közlekedést. A megépülő út várhatóan tovább erősíti a térség gazdasági szerepét, illetve hozzájárul a lakókörnyezet fejlődéséhez.


A kiépítendő szakasz hossza 1350 méter, a burkolat szélessége pedig 7 méter lesz, kétoldali süllyesztett szegéllyel, valamint kétoldali szikkasztóárokkal.


A tervek szerint a déli oldalon egy egyoldali, 2,5 méter széles kerékpárutat is ki fognak építeni, 1317 m hosszan, illetve szervizutat is kialakítanak. A fejlesztés magában foglal 4 csomópontot, melyek gyalogos átkelőhelyek kiépítését is tartalmazzák. A terv részét képezi még 3 autóbuszöböl és közvilágítás kiépítése 1 oszlopsoron két lámpakarral. A munkálatok végeleges határideje: 2022. március 31-e.


Forrás: hiros.hu

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page