top of page
PRESTEP

Átadták az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros és Tiszakürt közötti szakaszát

Tiszakürt felől Kecskemét irányába is folytatódik majd az M44-es gyorsforgalmi utat érintő beruházás – közölte Nagy Róbert Attila, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója az M44-es Kondoros és Tiszakürt közötti szakaszának mai (szerdai) átadó ünnepségén.

Nettó 145 milliárd forintos költséggel megépült az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros és Tiszakürt közötti szakasza, amelyet a mai (szerdai) átadási ünnepséget követően helyeztek forgalomba.


A Békés megyei Kardos településen megrendezett átadón Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy a most átadott 62 kilométer hosszúsági útszakasz révén 25 perccel rövidül meg Békéscsaba és Budapest között a gépjármű közlekedés. Hozzátette, hogy 2002 óta nem készült el egyszerre ilyen hosszban gyorsforgalmi útszakasz Magyarországon.


A most elkészült szakasz jelentőségéről szólva a térség országgyűlési képviselői, illetve az érintett két megye kormánymegbízottjai arról beszéltek, hogy az elkészült útszakasz egyszerre fogja szolgálni a biztonságos és gyors közlekedést, a beruházások ösztönzését, a térség felzárkóztatását, a munkahelyek teremtését és a népesség megtartását.


Nagy Róbert Attila, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója a beruházás részleteit ismertetve elmondta: a 62 kilométeres szakasz kivitelezési munkálatait három részben végezték el a Duna Aszfalt, a Hódút, az Euroaszfalt, a Swietelsky, a Solt Út és az A-Híd konzorciumai.


A vezérigazgató közölte azt is, hogy már épül a Kondoros és Békéscsaba közötti szakasz, illetve folytatódik a beruházás Tiszakürt után Kecskemét felé.


Forrás: hiros.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page