top of page
  • PRESTEP

Átadták a Család - és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ új épületét

2022. március 1-jétől a Család - és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ új épületbe költözött. Az Olimpia utca 6. szám alatt található épület a Rudolf-kertben található, és a terület teljes rehabilitációs folyamatának első lépéseként újult meg. A gyönyörűen felújított és kiválóan felszerelt központ hivatalos átadására szombaton került sor.


Balogh Zoltán, irodavezető köszöntőjében elmondta, ez munka már a ’90-es években elkezdődött, a 2000-es években lendületet kapott, hogy aztán a 2010-es években a tervezéssel célegyenesbe forduljon, és most, 2022-ben együtt ünnepelhetjük a Rudolf-laktanya rehabilitációjának első nagy lépését. Mintegy kétéves munka során 1300 négyzetméter újult meg és kapott új funkciót, 1,3 milliárd forintból.


- Ahogy egykori polgármesterünk mondta a Rudolf-laktanya átadásakor: „Mértékadó időket élünk”. Mértékadó időket élünk mi is. Szerencsés nemzedékhez tartozunk, hogy miattunk újulhatnak meg ezek az épületek. Ugyanakkor a család- és gyermekjóléti épületegyüttes önmagában nem értelmezhető, a teljes terület nélkül. 2022-ben átadtuk a Kada Elek Kéttannyelvű Szakgimnázium című projekt munkaterületét, melynek köszönhetően három év alatt hat épület kerül felújításra – mondta Balogh Zoltán, majd ismertette közeljövő terveit.


Az első ütemben az első három épület, az altiszti, tiszti, törzstiszti épület újul meg, majd megkezdődik a legénységi lakrészek felújítása 2023-ban. A beruházás várható nagysága mintegy 12 milliárd forint.

Honvédelmi sportközpont is megvalósul, az Ápoló Klub tengelyében, de a Rudolf-laktanyában folyó munka a teljes terület közművesítését is magába foglalja: a nagy közművesítés keretében távhővezetéket, elektromos, gyenge- és erősáramú vezetékek kiépítésére kerül sor, és kialakul egy nagyon komoly távhő-gerincvezeték, ami valamennyi épület távhőszolgáltatását ellátja.


Forrás: hiros.hu

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page