top of page
  • PRESTEP

"Zöld várost" alakítanak ki Homokbányán


Kecskeméten a Széchenyi 2020 program keretében a „Zöld város kialakítása a Homokbányán" című projekt kapcsán az Európai Regionális Fejlesztési Alap által finanszírozott közel 800 millió forintos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően Homokbánya városrészben a Kvarc és az Agyag utca, valamint a két utca közötti terület fejlesztése indult el.


A projekt a két utca között elhelyezkedő zöldterületi közpark és az említett utcákat összekötő, a közparkot határoló út, valamint az összekötő út másik oldalán terület megosztással létrejövő - Kvarc utcával határos - ingatlanon zajlik le. A fejlesztés alapvető célja a homokbányai zöld város közterületeinek környezettudatos, család- és klímabarát megújítása, élhető és vonzó városi alközpont kialakítása a városi zöldkörnyezet fejlesztésével, vonzó szolgáltatások megjelenítésével és átgondolt térhasználat alkalmazásával.


A 100%-os támogatási intenzitású pályázat keretében Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata 799.999.470 Ft támogatást nyert a Homokbánya városrészben kezdődött fejlesztésre. A TOP-6.3.2-15-KE1-2016-00002 azonosító számú „Zöld város kialakítása a Homokbányán" című projekt fő célja Kecskeméten a Kvarc és az Agyag utca közötti zöldterületi közpark rekonstrukciója „Kerékváros bringapark" létesítésével, kerékpáros készségfejlesztő, KRESZ pálya és futópálya kialakításával.


A rekreációs területen megújul egy körülbelül 500 m2-es funkcióját vesztett épület, amely egyrészt zárt helyiségeket és fedett-nyitott teret biztosít a rekreációs területen tervezett tevékenységek kiszolgálásához. Az épület ad otthont a „Bike and Coffee" létesítménynek, valamint - a kapcsolódó félig fedett résszel együtt - a KRESZ parknak és kiszolgáló létesítményeinek.


Forrás: keol.hu

bottom of page