top of page
  • PRESTEP

Velünk zöldül Kecskemét! – Indulhat a távhőfejlesztés

Június végén megkezdődik a távhőrendszer bővítése Kecskeméten. A fejlesztés több mint 40.000 ember ellátására lesz pozitív hatással. A TERMOSTAR Kft. projektjével - a megújuló energia távhőtermelésbe való bevonásának köszönhetően - mintegy 70%-kal csökken a távhő földgázfelhasználása, ami tovább erősíti az ellátásbiztonságot. Emellett olyan új körzetekben válik elérhetővé a klímatudatos távhő, ahol ugrásszerűen megnőtt erre az igény.


A fejlesztés keretében a szennyvíztisztító telephely mellett épülő, megújuló energiát hasznosító biomassza fűtőmű megvalósításával együtt közel 6 km hosszúságú két új gerincvezetékkel bővül a kecskeméti távhőrendszer. Ez a hírös városi távhőszolgáltatás eddigi történetének legjelentősebb bővítése, egyúttal a hazai távhőszektor jelenlegi legnagyobb beruházása.


A széchenyivárosi szakasz eljuttatja a klímatudatos távhőt a Nyugati Városkapuhoz. Emellett olyan új nagy fogyasztók számára is elérhetővé teszi a szolgáltatást, mint a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház vagy a Mercedes Kosárlabda Akadémia.


Annak érdekében, hogy a vezetéképítés a lehető legkisebb mértékben érintse a közlekedést, a munka jelentős része a forgalom szempontjából csendesebb nyári időszakban fog lezajlani. A kivitelező TERRA 21 Kft. az első ütemben azt a vezetékszakaszt építi meg, amely a megyei kórház távhőre csatlakozását teszi lehetővé. A kivitelezés két helyszínen, a Nyíri úton és az Irinyi úton párhuzamosan veszi kezdetét. Fontos információ, hogy a Nyíri úton nem jár útfelbontással a munka. Vagyis nem érinti az autósforgalmat! Az Irinyi úton pedig csak 2-2 napig lesz szükség félpályás lezárásra. Ettől eltekintve végig két sávon haladhatnak a járművek.


Elsőként a Nyíri úton veszi kezdetét a munkaterület előkészítése. Emiatt június 22-étől a Csabai Géza krt.-tal párhuzamos, a Rendelőintézettel szembeni közterületi parkolókat lezárják. (Cikkünk végén található azoknak a parkolóknak a felsorolása, amelyek a kórházba érkezők rendelkezésére állnak.)


– A TERMOSTAR Kft. és a TERRA 21 Kft. munkatársai is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb idő alatt befejeződhessenek a rendszerbővítéssel kapcsolatos munkálatok – mondta Horváth Attila, a TERMOSTAR Kft. ügyvezető igazgatója. – Köszönjük mindenkinek – környékben élőknek, autóval vagy gyalogosan arra közlekedőknek -, hogy türelmükkel támogatják a fejlesztés végrehajtását! A TERMOSTAR csapata azért dolgozik, hogy a megújuló energia hasznosításával tovább erősítse a távhős lakásban élő családok ellátásbiztonságát, s egyúttal zöldebbé és klímatudatosabbá tegye Kecskemétet.


A munkálatokkal kapcsolatos további információk elérhetők a TERMOSTAR Kft. honlapján: www.termostar.hu.


Parkolási lehetőségek a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban

(6000 Kecskemét, Nyíri út 38.)


1. P0 PARKOLÓ

Kórház telephelyén belüli fizetős parkoló

(behajtás a Csabai Géza körúti mentőbejárat felől)


Az első fél óra ingyenes, majd minden megkezdett órára 1 000 Ft.

A díj maximális összege az 5 órás parkolásnak megfelelő 5000 Ft.


Kedvezményes parkolási díj: 5 000 Ft/alkalom a több napos kórházi kezelés ideje alatt. Intézményünkbe saját gépjárművel érkező sugár és kemoterápiás kezelésben részesülő járó betegek részére ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk.


Az intézmény munkatársai és kórházi nyugdíjasok éves parkolóbérletet vásárolhatnak.


2. P1 PARKOLÓ


Csabai Géza körút felőli, sorompós, fizetős parkoló

Az első 4 óra INGYENES, utána minden óra 200 Ft.


3. P2 PARKOLÓ


Csabai Géza körút felőli INGYENES parkoló (P2).


4. A Szabadidő központ előtti INGYENES parkolóterület (közterület).


Forrás: hiros.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page