top of page
  • PRESTEP

Vadvirágokat ültetnek a Bem utcai körforgalmi csomópontba


A Dorcadian Kft. tette a felajánlást a Kecskeméti Önkormányzat számára, miszerint vadvirágokkal telepíti be, díszíti a Bem utcai körforgalmi csomópontot.


A mai napon városvezetők és a polgármesteri hivatal, valamint a Városüzemeltetési Kft. szakemberei kilátogattak a Dorcadian Kft. kertészetébe. A cél az volt, hogy megnézhessék azokat a szárazságtűrő, őshonos vadvirágokat, amelyek a csomópontba kerülhetnek, és amelyekkel színesíteni lehetne Kecskemét egyéb közterületeit is.


A közeljövőben elkészülnek az ezekre vonatkozó tervek.


A Bem utcai körforgalom tekintetében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester más felajánlásokról is megállapodott. A Neumann János Egyetem és a Bácsvíz Zrt, közösen támogatja, hogy a csomópont közepébe egy, a városkaput szimbolizáló, 3D nyomtatóval készült kecske kerüljön, ez lesz körbeültetve döntően a vadvirágokkal. Köszönet illeti a cégeket és az egyetemet, mert felajánlásaikkal egyben tehermentesítik a veszélyhelyzet miatt leterhelt városi költségvetést.


A szárazságtűrő vadvirágok ötlete egyébként több városrészi képviselő érdeklődését is felkeltette, és jelentkeznek az igények ezek telepítésére.


Takács Valentina kommunikációs vezető

Kecskemét MJV Önkormányzata


Forrás: keol.hu

Komentáře


Komentáře byly vypnuty.
bottom of page