top of page
  • PRESTEP

Vállalati képzések támogatása

Több mint 70 milliárd forintnyi pályázatot ír ki az állam 2025-ig a vállalkozások alkalmazkodóképességének javítása és alkalmazottjaik képzése érdekében. Az új csomag minden vállalkozástípus számára elérhető lesz. A hamarosan megnyíló lehetőségekről tartottak tájékoztató fórumot ma Kecskeméten.


Munkavállalók képzése, átképzése, munkahelyi tanfolyamok szervezése, a folyamatos fejlesztés és tanulás elengedhetetlen egy modern vállalkozás életében. Annak érdekében, hogy a magyar cégek még versenyképesebbek legyenek, több mint 70 milliárd forintnyi pályázatot ír ki az állam 2025-ig a vállalkozások alkalmazkodóképességének javítása érdekében. A program keretében kiírt új lehetőségekről tartott ma délelőtt fórumot a Bács-Kiskun megyei Kormányhivatal partnerszervezeteivel közösen.


- A mai előadásunk, tájékoztatónk valóban azt a célt szolgálja, hogy minél szélesebb körben tudjuk a GINOP program támogatási lehetőségét biztosítani. Ha röviden szeretném összefoglalni, akkor munkavállalók képzésére vonatkozik ez a támogatási program, amely 2025 december 31-ig tart - hangsúlyozta Karáné Borbély Csilla, Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályának osztályvezetője.


A támogatás kis-, közepes- és nagyvállalkozások számára egyaránt elérhető. A támogatások több szakaszban lesznek elérhetőek, a feltételek változnak, így folyamatosan érdemes a vállalatoknak tájékozódni.


- Korábban a képzési költségeket és a bértámogatást finanszíroztuk. Most ebben a 2. szakaszban lehetőség nyílik a munkáltatók részére, hogy a képzés szervezésével, megvalósításával kapcsolatos költségekre is tudjanak támogatást igénybe venni - folytatta Karáné Borbély Csilla.

A mikro vállalkozásoknál 75 millió forint a maximálisan elérhető támogatási összeg, nagyvállalatoknál ennél jóval magasabb a felső határ. A mai fórumon nem csak a pályázati lehetőségekről, de a helyben elérhető képzésekről is szó esett. Azok pedig, akik szeretnének további részleteket megtudni, de lemaradtak a fórumról, bizalommal fordulhatnak a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályához.


Forrás: hiros.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page