top of page
  • PRESTEP

Szelektívhulladék-gyűjtő edényeket kapnak Kecskemét polgárai

Megkezdte a szelektívhulladék-gyűjtő edények átadását a lakosság számára a DTkH Nonprofit Kft. Kecskeméten, ahol 2021. december végéig minden, aktív szolgáltatással rendelkező háztartás térítésmentesen megkapja azokat - jelentette be 2021. október 7-én, csütörtökön közös sajtótájékoztatóján Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere és Agatics Roland, a DTkH Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás 101 településén összesen 200 000 darab szelektívhulladék-gyűjtő edényt vehetnek át térítésmentesen a polgárok a DTkH Nonprofit Kft.-től, amelynek fő tulajdonosa Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata. Kecskeméten már meg is kezdődött a szelektívhulladék-gyűjtő edények átadása.


Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester a sajtótájékoztatón egyebek mellett kiemelte: „Az eddigi tapasztalatok alapján zökkenőmentesen zajlik az átadás. Először a belváros déli, majd az északkeleti részén élők vehették át az új, sárga fedelű szelektívhulladék-gyűjtő edényeket. Az első alkalommal, szeptember utolsó hétvégéjén a kiértesítettek több mint 60 százaléka, az azt követő hétvégén 58 százaléka élt ezzel a lehetőséggel. Az új szelektívhulladék-gyűjtő edényeket térítésmentesen vehetik át a polgárok, és a jövőben sem kell majd külön díjat fizetni az azokban gyűjtött hulladék elszállításáért."


Kecskemét polgárai a továbbiakban is előzetes, levélbeli értesítést követően, városrészenként és hétvégente vehetik át a papír-, műanyag- és fémhulladékok szelektív gyűjtésére alkalmas, egységesen 120 literes edényeket, amelyek az eddig használt sárga zsákokat váltják ki.


A DTkH Nonprofit Kft. rövidesen a Társulás többi településén is megkezdi - az önkormányzatok együttműködésével - a szelektívhulladék-gyűjtő edények átadását. Mindennek megvalósítását Magyarország második legnagyobb hulladékgazdálkodási közszolgáltatója 2022 tavaszáig tervezi lebonyolítani.


„A több mint egymillió lakost ellátó DTkH Nonprofit Kft. elkötelezett a fenntartható fejlődés megteremtése és támogatása iránt. Ezen szelektívhulladék-gyűjtő edények biztosításával reményeink szerint a Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás területén élők közül is még többen magukénak vallják majd a környezettudatos szemléletet, gyűjtik majd szelektíven a hulladékokat, és járulnak hozzá Földünk jövőjéhez" - hangsúlyozta Agatics Roland, a DTkH Nonprofit Kft. ügyvezetője.


A DTkH Nonprofit Kft. legfőbb küldetése a hulladékmentes jövő - a körforgásos gazdaság, továbbá a karbonsemlegesség mellett a zero waste megteremtésének és fenntartásának az elősegítése. Eme célkitűzés jegyében a cég - a felelősségteljes hulladékgazdálkodás képviselőjeként - folyamatosan például a hulladékok minél nagyobb mértékű hasznosításán, valamint az ezt követően fennmaradó hulladékok környezetvédelmi követelményeket kielégítő ártalmatlanításán és végső elhelyezésén munkálkodik. A társaság a kommunális hulladékok folyamatos elszállításán túl különösen nagy hangsúlyt fektet a többi között a szelektív hulladékok begyűjtésére, valamint újbóli felhasználásuk előkészítésére.


Forrás: keol.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page