top of page
  • PRESTEP

Sikeres volt a kecskeméti állásbörze

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal immár 26. éve rendez karrierexpót a munkáltatók és munkavállalók megelégedésére. A május 6-án véget ért eseményen 325 fő érdeklődő vett részt.


Az állásbörzét Cseh Tamás, a Kecskeméti Járási Hivatal hivatalvezetője és Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke nyitotta meg. Az eseményen jelen volt Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója is.


A börzén 19 cég képviseltette magát és 57 munkakörre kerestek több mint 500 munkavállalót. Nagyobb részben betanított munkásokat és szakmunkásokat céloztak meg az állásajánlataikkal, de a szakközépiskolai végzettséggel és diplomával rendelkezők is megtalálhatták számításaikat. Ebben az évben újdonság volt, hogy a Kecskeméti Szakképzési Centrum felnőttképzési ajánlatai is megtalálhatóak voltak az érdeklődők számára, amelynek nagy sikere volt.


A munkáltatók a következő iparágakat képviselték:


-Nehézipar: fékrendszerek gyártó, lökhárítók és egyéb műanyag szerkezeteket, alkatrészeket gyártó, gépipari és elektronikai komponenseket gyártó


-Élelmiszeripar: üdítőital, cukrászati, péktermék és konzervgyártó


-Könnyűipar: ruházati termékgyártó


-Szállodaipar és vendéglátás


Továbbá a rendvédelmi, honvédelmi és egészségügyi ágazat is képviseltette magát, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a rendezvényen nem csak szervezőként vett rész, hanem munkaadóként is. Célunk, hogy a kormányhivatal feladataival is megismertessük a látogatókat. Hivatalunk a munkavédelmi szakterület vonatkozásában is jelen volt a rendezvényen. Az érdeklődő munkáltatók és álláskeresők részére számos témában szóróanyagokat, kiadványokat bocsátottak rendelkezésükre, valamint kérdés esetén tájékoztatást, illetve tanácsadást nyújtottak.


A kiállításon részt vevő munkáltatók számos önéletrajzzal távoztak az eseményről.


Forrás: hiros.hu

Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
bottom of page