top of page
  • PRESTEP

Pályaválasztási kiállítások Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal immár huszadik alkalommal rendezi meg a Pályaválasztási Kiállítás rendezvénysorozatot, melyre a pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos tanulókat, pedagógusokat és a kedves szülőket várják.


Hasonlóan az előző évekhez, az iskolák csoportosan előzetes regisztráció alapján látogathatják a kiállítást. A kiállítássorozat 2023. október 19-én (csütörtökön) Kalocsán, a Városi Sportcsarnokban kezdődött a nyitórendezvénnyel. Kecskeméten 2023. október 27-28-án (péntek, szombat) a Messzi István Sportcsarnok ad otthont az iskolák és pályaválasztó tanulók részére. A záró rendezvény helyszíne 2023. november 9-én (csütörtök) Baján lesz a Turisztikai Központban.


A „JÖVŐD A TÉT!” Kiállításon elsősorban a térség középfokú intézményeivel, valamint duális partnereikkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, emellett tájékozódhatnak továbbtanulási lehetőségekről, felnőttképző-intézmények ajánlatairól és élő szakmabemutatókat tekinthetnek meg. A kecskeméti, kalocsai és bajai rendezvényein a Szakképzési Centrumok duális képzésben résztvevő munkáltatói és a Foglalkoztatási Szolgálat kiemelt stratégiai partnerei mutatkoznak be és népszerűsítik az általuk képviselt ágazatokat, szakmákat színpadi előadások és kiállítói részvétel formájában.


A rendezvény célja a szakképzés új, átalakított rendszerének megismertetése, ezzel együtt a vármegyei szakképzési lehetőségek ajánlása, figyelmet fordítva a pályamódosítást és átképzést tervezők igényeire. Emellett, kiemelten kezelik a térség meghatározó vállalkozásainak bemutatását és az érdeklődő szülők célirányos tájékoztatását.


A helyszínen elérhetőek a foglalkoztatási szolgálat nyújtotta lehetőségek, mint: Foglalkozás Információs Tanácsadás, EURES tanácsadás (külföldről hazatérő munkavállalók részére munkaerő-piaci információ nyújtása, valamint biztonságos munkavállalás uniós országokban).


Helyszínenként 40-60 kiállító (középfokú intézmény, duális képzésben résztvevő munkáltató) ajánlataival ismerkedhetnek meg a látogatók.


A szervezők fő célkitűzése, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalokat az egyéni igényeik figyelembevételével segítsék a megfelelő pálya, szakma kiválasztásában a lehető legszélesebb információnyújtás révén.


A rendezvények minden helyszínen naponta 09.00-17.00 óráig, Kecskeméten, szombaton 09.00-15.00 óráig látogathatók.

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal


Forrás: hiros.hu

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page